Verleng je tussenstop gratis tot een stedentrip

gratis stedentrip

Ik maak graag stedentrips maar tegen langere, verre reizen zeg ik ook geen nee. Een combinatie van beide vind ik helemaal ideaal. Tegenwoordig maak ik er een sport van om een stedentrip te plakken aan een verre reis. Helemaal gratis en voor niks. Het liefst aan het begin, want na een lange reis wil ik naar huis. Terug naar ‘mijn’ Helmond.

Gratis stedentrip via vliegtuigmaatschappij

Zo’n gratis stedentrip wie wil dat nou niet? Er zijn steeds meer vliegtuigmaatschappijen die een gratis stopover bieden op hun verre vluchten. Zo kun je met Icelandair, op weg naar New York, een tussenstop maken in IJsland voor een stedentrip Reykjavik. Of, zoals ik deed, een extra lange stopover in Xiamen met Xiamen Airlines op weg naar Indonesië. Ook Emirates biedt een gratis stopover aan op hun thuisbasis in Dubai. Daar heb ik al meerdere keren gebruik van gemaakt. De eerste keer verlengde ik mijn tussenstop in Dubai op weg naar Thailand, de tweede keer op de heen- én terugweg naar Zuid-Afrika en later dit jaar vlieg ik met Air Canada naar Cuba. Ik maak dan een tussenlanding in Toronto die ik verlengd heb tot gratis stedentrip. Pik ik dat mooi even mee.

tips xiamen
Xiamen

Regel zelf je gratis stedentrip

Vlieg je met een maatschappij die geen gratis stopover aanbiedt? Regel er dan zelf één door verschillende vluchten te combineren. Zo plakte ik aan mijn rondreis door Thailand nog 2 dagen in Singapore voordat ik weer naar huis vloog. In Zuid-Afrika sprak ik reizigers die met Britsh Airways via Londen gevlogen waren. Londen is ook een heerlijke stad voor een stedentrip als je het mij vraagt. Deze manier is wel wat meer puzzelen maar dat is nou net wat ik leuk vind om te doen.

Tips Singapore
Singapore

Gebruik een zoekmachine

Een ideale website voor het boeken van een gratis stedentrip in combinatie met je verre reis is Airwander. Voer op de website de luchthaven van vertrek en die van aankomst in, klik op ‘round trip’ en je krijgt een lijst te zien met bestemmingen waar jij een gratis stopover kunt maken.Je boekt dan lossen vluchten, ook makkelijk om je wereldtoer te plannen.

Heb jij wel eens een gratis stedentrip aan je reis geplakt?

Pin voor later:

tips gratis stedentrip

korting airbnb

20 thoughts on “Verleng je tussenstop gratis tot een stedentrip”

 1. Ja dit is een super toffe manier om een stedentripje mee te pakken! Wij doen van de zomer hetzelfde als we richting Noord-Zweden vliegen. We maken een stopover in Stockholm van een dag en hebben daardoor een soort extra minivakantie. Ideaal 🙂

 2. Oooh dit is wel super handig. Zelf kijk ik altijd naar lange vluchten. Vaak hebben die een lange tussenstop in een stad. Laatst zag ik er eentje met een tussenstop van 12 uur in HongKong. Dit is natuurlijk geweldig 🙂

 3. Ik vind het heerlijk om een tussenstop tot een stedentrip te bombarderen. Zo heb ik al aardig wat plekjes in het Midden-Oosten bezocht.

  IJsland wordt meer en meer een tussenstop op weg naar de VS en Canada. Grappig, deze ontwikkeling.

 4. Ik snap helemaal waarom je dat aan het begin doet. Ik wil aan het eind niet persé weer naar huis, maar ben dan vaak al zo vol met indrukken dat er even niks meer bij kan. 🙂 Wij hebben dit nog nooit gedaan, maar heb ’t wel eens overwogen toen we een tussenstop hadden in Adu Dhabi. Alleen uiteindelijk gekozen voor de maximale tijd in Sri Lanka.

  1. Dat is inderdaad een keuze. Extra tijd op de bestemming of een andere plek erbij. Ik ben tot nu toe in de luxe positie geweest dat ik daar niet naar heb hoeven kijken en dus én zoveel tijd als ik wilde op de bestemmingen doorbracht én er een stedentrip aan kom plakken.

 5. Is gratis ook echt gratis? Ook als je, zoals je aangeeft, 2 dagen op een bestemming verblijft? Ik neem aan dat je dan toch je accommodatie e.d. dient te betalen, toch?

 6. Vooral handig bij erg lange vluchten. Dat breekt de reis een beetje. Bij mijn terugreis van Australië deed ik een stopover in Singapore. Ik was enorm nieuwsgierig naar Singapore maar wist niet of ’t echt mijn ding zou zijn. Blij dat ik er enkele dagen heb kunnen doorbrengen, maar meer is ook niet nodig. Mocht ik een stopover in Bangkok gedaan hebben, denk ik dat ik spijt zou hebben gehad dat ik er niet langer kon vertoeven.

 7. Wij deden een stopover Singapore onderweg naar Nieuw-Zeeland en op de terugweg naar huis. Perfect om de laaaaaange vlucht te onderbreken én leuk om een stukje Azië mee te pikken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *