5 tips tegen zeeziekte

Zeeziek zijn is niet fijn. Als je ooit zeeziek bent geweest weet je er alles van. Van het een op het ander moment word je letterlijk kotsmisselijk.

Zeeziekte wordt veroorzaakt door een storing in je zintuigen. De bewegingen van je evenwichtsorgaan komen dan niet overeen met wat je ogen zien waardoor je hersenen in de war raken.

Symptomen van zeeziekte zijn:
– misselijkheid
– duizeligheid
– hoofdpijn
– bleke gelaatskleur
– angstig gevoel
– hyperventilatie

Heb jij er ook last van? Deze vijf tips helpen om zeeziekte te verminderen of te voorkomen.

#1 Zorg voor een goede bodem

Eet goed voordat je aan boord van een boot of schip gaat. Een stevige maar niet te vette maaltijd.

#2 Eet een gevulde koek

Het is echt waar: het eten van een gevulde koek voor de afvaart vermindert de kans op zeeziekte. Oké, goed voor de lijn is het niet maar het helpt wel.

#3 Staar naar de horizon

Door naar de horizon te kijken in de vaarrichting en de beweging te volgen word je van binnen wat rustiger. Je zintuigen matchen dan weer beter met elkaar waardoor je misselijkheid minder wordt.

#4 Kruip bij de kapitein op schoot

Een beetje een dubieuze tip misschien maar een kapitein (of bootsman) met zeebenen fungeert als een soort stabilisator. Op het kompas gaan zitten kan ook maar dat zullen de meeste stuurmannen niet goed vinden.

#5 Pilletjes

Als je van jezelf weet dat je snel zeeziek wordt zorg er dan altijd voor dat je pilletjes tegen zeeziekte bij je hebt. Goed werkende pilletjes zijn Primatour. Deze zijn te koop bij de apotheek en drogist.

Word je ondanks bovenstaande tips toch nog zeeziek? Ga dan over de railing hangen en voer de vissen het eten wat jij eerder die dag at.

Heb je geen last van zeeziekte? Probeer dan deze 3 reizen met de boot eens.

Share: