Verleng je tussenstop gratis tot een stedentrip

Ik maak graag stedentrips maar tegen langere, verre reizen zeg ik ook geen nee. Een combinatie van beide vind ik helemaal ideaal. Tegenwoordig maak ik er een sport van om een stedentrip te plakken aan een verre reis. Helemaal gratis en voor niks. Het liefst aan het begin, want na een lange reis wil ik naar huis. Terug naar ‘mijn’ Helmond.

Gratis stedentrip via vliegtuigmaatschappij

Zo’n gratis stedentrip wie wil dat nou niet? Er zijn steeds meer vliegtuigmaatschappijen die een gratis stopover bieden op hun verre vluchten. Zo kun je met Icelandair, op weg naar New York, een tussenstop maken in IJsland voor een stedentrip Reykjavik. Of, zoals ik deed, een extra lange stopover in Xiamen met Xiamen Airlines op weg naar Indonesië. Ook Emirates biedt een gratis stopover aan op hun thuisbasis in Dubai. Daar heb ik al meerdere keren gebruik van gemaakt. De eerste keer verlengde ik mijn tussenstop in Dubai op weg naar Thailand, de tweede keer op de heen- én terugweg naar Zuid-Afrika en in 2018 vloog ik met Air Canada naar Cuba. Ik maak dan een tussenlanding in Toronto die ik verlengd heb tot gratis stedentrip. Pik ik dat mooi even mee.

tips xiamen

Xiamen

Regel zelf je gratis stedentrip

Vlieg je met een maatschappij die geen gratis stopover aanbiedt? Regel er dan zelf één door verschillende vluchten te combineren. Zo plakte ik aan mijn rondreis door Thailand nog 2 dagen in Singapore voordat ik weer naar huis vloog. In Zuid-Afrika sprak ik reizigers die met Britsh Airways via Londen gevlogen waren. Londen is ook een heerlijke stad voor een stedentrip als je het mij vraagt. Deze manier is wel wat meer puzzelen maar dat is nou net wat ik leuk vind om te doen.

Tips Singapore

Singapore

Gebruik een zoekmachine

Een ideale website voor het boeken van een gratis stedentrip in combinatie met je verre reis is Airwander. Voer op de website de luchthaven van vertrek en die van aankomst in, klik op ’round trip’ en je krijgt een lijst te zien met bestemmingen waar jij een gratis stopover kunt maken.Je boekt dan lossen vluchten, ook makkelijk om je wereldtoer te plannen.

Heb jij wel eens een gratis stedentrip aan je reis geplakt?

Pin voor later:

tips gratis stedentrip

korting airbnb

Share: