Ontdek Singapore in twee dagen

Ooit was Singapore een slaperig vissersdorp. Nu is het zonder twijfel de meest ontwikkelde stad in heel Azië. En waarschijnlijk ook de duurste. Ik verbleef er twee dagen aan het einde van mijn reis naar Thailand. Twee dagen zijn natuurlijk nooit genoeg om een wereldstad te ontdekken maar met onderstaande tips krijg je wel een goede indruk.

Dag 1

Ochtend:

Singapore Flyer
Begin je eerste dag in Singapore met een ritje in de Singapore Flyer. Dit gigantische reuzenrad neemt je mee naar een hoogte van 165 meter en biedt een 360 graden uitzicht over de stad. Op een heldere dag kun je zelfs Maleisië en Indonesië zien!

Merlion
Wandel van de Singapore Flyer via de Helix-brug, een architectonisch hoogstandje vanwaar je prachtig zicht hebt op de skyline van de stad, naar hét symbool van Singapore: de Merlion. De Merlion is een 35 meter hoog standbeeld dat voor de ene helft bestaat uit een zeemeermin (mer) en de ander helft uit een leeuw (lion). Als je zin hebt in een boottochtje over de Singapore River dan vind je hier de opstapplek.

Middag:

Gardens By The Bay
Gardens by the Bay is een ontzettend mooi aangelegd park met verschillende tuinen en een futuristisch bos waarin 18 immense metalen bomen staan. Deze bomen zijn in de toppen met elkaar verbonden door een wandelpad. In het park vind je ook twee koepels, de ‘flowerdome’ en de ‘cloud forest dome’, met bijzondere en zeldzame bloemen en planten uit de hele wereld. Gardens by the Bay is een unieke combinatie van kunst en natuur. Tip: blijf hier tot zonsondergang dan wordt alles mooi verlicht.

Avond:

Lichtshow Marina Bay Sands en Boat Quay
Elke avond om 20.00 uur en om 21.30 uur faciliteert het beroemde hotel Marina Bay Sands een 13 minuten durende betoverende lichtshow aan de waterkant. Loop na afloop langs de rivier naar Boat Quay om de avond af te sluiten met een drankje in een van de gezellige bars.

tips singapore

Singapore Flyer

wat te doen in singapore

De Merlion en ik

Things to do singapore

Gardens by the Bay

Marina Sands Bay hotel met rooftop zwembad Singapore

Lichtshow vanaf Marina Sands Bay

Singapore skyline by night

De skyline van Singapore in de avond

Dag 2

Ochtend:

Chinatown
Helemaal anders dan de rest van de stad is Chinatown. Wandel hier door de sfeervolle, rood met goud versierde, straatjes en bezoek de straatmarkt. Naast allerlei ‘made in China’ spullen is er ook een eetgedeelte waar je terecht kunt voor betaalbaar en heerlijk eten. In Chinatown vind je ook een aantal interesseante tempels: de Chinese Thian Hock Keng Temple, de Sri Mariamman Hindu Temple en de Boeddhistische Buddha Tooth Relic Temple. Wil je in Singapore openlijk je mening verkondigen? Ga dan naar Speakers Corner in Hong Lim Park.

Middag:

Orchard Road
Hou je van shoppen? Dan moet je beslist naar Orchard Road! Orchard Road is namelijk een wereldberoemde, 2 kilometer lange, winkelstraat in Singapore. Je vindt er naast gewone winkels een aantal winkelcentra, maar ook restaurants, bars en beautysalons.

Avond:

Singapore Sling 
Na al dat shoppen is het tijd voor voor een echte Singapore Sling, een cocktail die onder andere bestaat uit gin, cointreau en ananassap. Deze cocktail werd in het begin van de vorige eeuw gecreëerd door barman Mr. Ngiam Tong Boon in het Raffles Hotel. Dit is dan ook dé plek om te genieten van dit overheerlijke drankje en terug te kijken op twee mooie dagen in Singapore.

Chinatown Singapore stedentrip

Straatmarkt in Chinatown

tips voor een citytrip singapore

Doe een wens in de Thian Hock Keng tempel

hindu tempel singapore

Sri Mariamman tempel

Buddha Tooth Relic tempel singapore

Monniken in de Buddha Tooth Relic tempel

winkelen en shoppen in Singapore

Orchard Road

Drink een Singapore Sling in het Raffles Hotel

Drink een Singapore Sling in het Raffles Hotel

Tip:
Op zoek naar meer tips voor Singapore? Collega-blogger Jenny schreef een blog vol met tips en bezienswaardigheden voor Singapore.

Singapore in 2 dagen - Worldwife.nl  Singapore in 2 dagen - Worldwife.nl

Share: