Oer-Hollandse street art in Delft

Op de laatste zondag van de boekenweek mag je gratis met de trein reizen met het boekenweekgeschenk. Dus kocht ik een boek, kreeg ik het boekenweekgeschenk en ging ik op pad. Naar Delft. Ik had gezien dat er mooie street art te vinden was in Delft. Laat ik daar nou net liefhebber van zijn!

Ik stippelde van te voren een route uit, aan de hand van de werken die ik graag wilde zien, zodat ik niet kris kras de stad door hoefde.

Jammer genoeg waren er een paar werken die ik wilde zien verdwenen. Vooral rondom het station. Dat zijn ze helemaal aan het vernieuwen dus de street art is er helaas verdwenen. Maar gelukkig zijn er nog genoeg mooie werken over. Veel street art in Delft is gemaakt in het Delfts blauw of heeft een Nederlands tintje. Dat maakt deze street art toch net even anders dan anders.

Vanaf het station loop ik naar parkeergarage Zuidpoort waar onderstaande street art te vinden is.

melkmeisje vermeer Delft

Net buiten de parkeergarage, op de Asvest, zie ik deze typisch Nederlandse werken.

street art in Delft

In de Bonte Ossteeg staan op de muur Delftse bezienswaardigheden en op een opgefleurd elektriciteitskastje een koe.

meisje met de parel street art delft

street art in Delft

Ter ere van de Levende Etalagedag is in de Pluympot een fiets gemozaïekt.

street art in Delft
In de Dirklangendwarsstraat word ik verwelkomd door een grote koe.
street art in Delft

Ik loop even binnen bij winkel annex café Sup-R voor een kop warme chocolademelk, blijken ze in hun binnentuin ook street art op de muren te hebben.

street art in Delft

meisje met de parel vermeer

Wandelend langs het water valt mijn oog ineens op een replica van de Aardappeleters, een schilderij van Vincent van Gogh, in de Van Bleyswijckstraat.

aardappeleters street art

Op het Sint Agathaplein is de street art niet op de muur aangebracht maar zijn de lantaarnpalen omgetoverd tot kunstwerken.

street art in Delft

Maar er is meer street art in Delft. Ook zonder Nederlands tintje. Onderstaande werken kwam ik tegen tijdens mijn wandeling door Delft.

street art in Delft

street art in Delft

3d street art in Delft

street art in Delft

street art in Delft

Zoekend naar street art kom ik ook een aantal andere bezienswaardigheden van Delft tegen zoals het stadhuis, de Nieuwe Kerk, het Blauwe Hart en het Begijnhof.
bezienswaardigheden Delftbezienswaardigheden DelftVandaag blijkt maar weer eens hoe mooi het is in ons eigen land. Delft, ik heb van je genoten!

Meer steden met toffe street art in Nederland

Street art in Eindhoven
Street art in Weert
Street art in Leeuwarden
Street art in Rotterdam
Street art in Amsterdam

Doen in Delft

Zelf aan de slag met kunst in Delft? Bezoek een fabriek waar Delfts blauw gemaakt wordt en beschilder je eigen tegeltje. Klik hier voor meer info.
doen in delft
Pin voor later:
Street art in Delft, Nederland - Worldwife.nl

Share: