Street art in Marrakech

Al street art liefhebber ga ik altijd op zoek naar mooie werken als ik op reis ben. Zo ook tijdens een stedentrip naar Marrakech. Omdat de street art scene nog vrij nieuw is in Marrakech verwachtte ik er niet heel veel van.
Verstopt in kleine zijstraatjes, in de medina en in de moderne wijk Gueliz vond ik toch een aantal mooie werken. Hou jij, net als ik, ook zo van street art en ga je binnenkort naar Marrakech? Lees hier waar je de mooiste street art van Marrakech kunt vinden.

De medina

In de wirwar van straatjes kom je af en toe een stukje street art tegen. Het is bijna onmogelijk om je de exacte locatie te geven. Ik raad je aan goed rond te kijken als je door de medina dwaalt en om vooral ook naar boven te kijken.

street art marrakech medinastreet art medina marrakech

Avenue Mohamed VI

Schuin tegenover het prachtige treinstation maakte Aziz een gigantisch portret van een man. Hij wil hiermee de gewone Marokkaanse, die vaak hard aan het werk is in de medina of op het land, eren. Dit vind ik echt een prachtig stuk street art!
street art marrakech

Rue Oum Arrabia

In Gueliz, het moderne gedeelte van Marrakech, hebben diverse artiesten de Rue Oum Arrabia opgeleukt met street art.
street art marrakechstreet art marrakechstreet art marrakechstreet art marrakech

Rue de Liberté

In Gueliz vind je nog meer street art. Vooral rondom de Rue de Liberté, en dan met name bij de parkeerplaats en bij het vervallen Hotel Koutoubia.
graffiti marrakechstreet art marrakech street art marrakechtips gueliz marrakech

Lees meer over street art die ik spotte in Valencia, Eindhoven, Liverpool, Delft, Dubai en Düsseldorf.

Pin voor later:
STreet art in Marrakech - Worldwife.nl

Share: