Street Art in Valencia

Street Art, you love it or hate it. Street Art is nog steeds een omstreden kunstvorm. Er zijn mensen die vinden dat Street Art vandalistisch is. Misschien omdat het met iets illegaals gelinkt wordt?

Onlangs was ik in Valencia, wereldberoemd als Street Art City. Daar is het maken van Street Art Valencia op veel plekken namelijk toegestaan. Hierdoor ontstaan er veel mooiere werken dan in het illegale circuit, omdat de artiesten alle tijd kunnen nemen voor het maken van hun werk.

Vooral in de bruisende wijk El Carmen vind je veel kleurrijke kunstwerken. Winkels hebben hier toestemming gegeven om hun rolluiken op te vrolijken en gebouwen hebben muurschilderingen aan laten brengen op de grote en saaie muren. Bekende artiesten als Julieta XLF, Deih, Blu en Escif hebben in Valencia prachtige werken gemaakt. Elk in hun eigen stijl.

Tijdens het wandelen door de straten van El Carmen kom ik onder andere futuristische, donkere en gewelddadige wezens tegen, grappige zwarte poppetjes, een man met slangenbaard, maar ook kleurrijke Japanse meisjes en muren met scenes die net echt lijken.Dit werk van David de Limón herken je aan het zwarte poppetje.Het werk van David de Limón herken je aan het zwarte poppetje.

dsc09622Verschillende artiesten zijn hier aan het werk geweest. Aan de linkerkant denk ik een Banksy te herkennen, of is het toch een Escif?dsc09636In elk straatje dat je in loopt of in kijkt in Valencia kom je Street Art tegen.
julietaJulieta staat bekend om haar kleurrijke vrolijke Japanse meisjes.

Links de vallende auto's van Escif, rechts de man met de slangenbaard van Blu.Links de vallende auto’s van Escif, rechts de man met de slangenbaard van Blu.
dsc09595Net echt, deze muurschildering in de Carrer de la Tapineria.
dsc09626Kunst of vandalisme?

Pin voor later:

Street art in Valencia - www.worldwife.nl Street art in Valencia - www.worldwife.nl

Share: