Street art in Dubai

Dubai staat bekend om zijn hoge gebouwen, zoals de Burj Khalifa en de Burj al Arab. Om de souks waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. Om zijn over-de-top malls waar je naast shoppen zelfs kunt skiën. Maar wist je dat er in Dubai ook street art te vinden is? Daar kwam ik achter tijdens mijn laatste bezoek aan dit Emiraat.

De street art in Dubai is onderdeel van een project genaamd Dubai Walls en is te vinden rondom het winkelcentrum City Walk. Het project is opgezet om street art in het Midden Oosten te promoten.

Als street art liefhebber moest ik daar natuurlijk een kijkje gaan nemen. Voor mij heeft street art een beetje een rauw randje. Meestal wordt het ook illegaal geplaatst. De street art in Dubai heeft echter niks rauws. De werken zijn legaal geplaatst op een hele schone, luxe plek. Voor mijn gevoel klopt dat niet helemaal. Neemt niet weg dat de werken heel mooi zijn.

Een aantal bekende street artists maakten er onderstaande werken.

Street art in Dubai

Gemaakt door Ron English

Street art in Dubai

Gemaakt door Vhils

Street art in Dubai

Gemaakt door Beau Stanton

Street art in Dubai

Gemaakt door Blek Le Rat

Street art in Dubai

Gemaakt door Aiko

Street art in Dubai

Gemaakt door Rone

Street art in Dubai

Gemaakt door Icy en Sot

Street art in Dubai

Gemaakt door Nick Walker

Wil je meer zien van Dubai? In een ander blog tips ik je 10 gratis bezienswaardigheden in Dubai en Chris schreef een blog over de must see’s van Dubai. In Dubai is meer dan genoeg te doen voor een paar dagen!

Lees ook:
Street art in Valencia
Street art in Eindhoven
Street art in Liverpool

Pin voor later:

Street art in Dubai - www.worldwife.nl Street art in Dubai - www.worldwife.nl

Share: