Marokkaanse gehaktballen (recept)

Ik hou van lekker eten. Elke keer als ik op reis ga verheug ik me dan ook op de lokale gerechten. En ik heb zelden meegemaakt dat het niet lekker was. Ook tijdens een stedentrip naar Marrakech heb ik heerlijk gegeten. De Marokkaanse gehaktballen uit dit recept herinneren me elke keer weer aan de vele geuren en kleuren van Marokko. Alsof ik weer even terug ben. Het recept is heel makkelijk te maken, je hebt er niet veel voor nodig, en het is echt superlekker.

Wat heb je nodig om Marokkaanse gehaktballen te maken?

– 500 gram lamsgehakt (rundergehakt kan ook)
– 1 eetlepel Ras el Hanout
– 1 pakje gezeefde tomaten
– 1 gesnipperde ui
– 2 teentjes knoflook, in stukjes
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel koriander
– 2 theelepel komijn
– 1 stukje steranijs
– 2 eetlepels honing

Hoe maak je de Marokkaanse gehaktballen?

Meng het gehakt met de Ras el Hanout en vorm er balletjes van. Bak de balletjes in olie of boter totdat ze gaar zijn. Schep de balletjes uit de pan en giet het overtollig vocht/vet af. Fruit in dezelfde pan de ui met de knoflook. Voeg de gezeefde tomaten, cayennepeper, komijn, koriander en de steranijs toe. Roer alles goed door en laat het geheel vijf minuten pruttelen. Voeg dan de honing toe en de gehaktballen en laat het gerecht nog een paar minuten staan. Vis de steranijs eruit en serveer de Marokkaanse gehaktballen met couscous, rijst, of zoals ik deed, met Turks brood.

Bismillah! (eet smakelijk)

recept marokkaanse gehaktballen

Share: