De reisdilemma-tag: 15x kiezen

Chantal van Reisdoc.nl (waarmee ik een mini-roadtrip door Centraal-Engeland maakte) bedacht een tijdje geleden de reisdilemma-tag. Superleuk, maar minder geschikt voor mensen met keuzestress zoals ik. Kiezen vind ik altijd heel erg moeilijk. Toch heb ik de tag ingevuld zodat jij mij wat beter leert kennen aan de hand van onderstaande 15 reisdilemma’s.

#1 Zonvakantie of wintersport

Jaren heb ik geroepen dat ik liever op wintersport ging dan op zonvakantie. Dat begint nu wel wat te veranderen. Ik ben niet meer zo’n fanatieke skiër maar vind het winterse landschap wel heel erg mooi. Toch kies ik voor een zonvakantie. Misschien komt dat ook wel omdat ik nu (maart 2018) wel een portie zon kan gebruiken.

#2 Vakantie aan de kust / vakantie in het binnenland

Uiteraard ben ik voor allebei te porren. De kust heeft altijd wel wat rustgevends maar in het binnenland vind je vaak de mooiste plekjes. Ik kies voor vakantie in het binnenland.

strand zandvoort

#3 Europees eten / Aziatisch eten

Dit is niet zo’n moeilijke. Ik hou ontzettend van Aziatisch eten. Ook wel van Europees eten hoor. Eigenlijk van al het eten 😉

#4 Weg met vriendinnen / weg met partner

Jammer dat hier geen derde keuze mogelijk is. Ik ga namelijk het allerliefst alleen op reis. Dat vind ik heerlijk! Een weekendje met vriendinnen is ook altijd wel gezellig, met een partner is een vakantie weer helemaal anders. Maar op reis met een partner heeft als voordeel dat ik die overal mee naartoe kan slepen en meer van de bestemming zie.

#5 Actieve vakantie / luiervakantie

Ik hou van actieve vakanties. Een dagje luieren oké, maar ik ga me al snel weer vervelen dan wil ik er op uit.

#6 Azië / Afrika

Poeh, alweer zo’n moeilijke. Thailand vind ik fantastisch maar Zuid-Afrika ook. Allebei heel erg verschillend. Van Azië zou ik graag nog veel meer willen zien en van Afrika niet persé. Azië dus.

#7 Barcelona / Rome

Omdat ik al twee keer in Barcelona geweest ben kies ik voor Rome.

barcelona parc guell

#8 Hotel / camping

Ik ben helemaal geen luxepaardje maar vind een hotel wel lekker. Daar hoef ik namelijk niks te doen en heb ik echt vakantie. Op de camping moet er toch afgewassen worden enzo.

#9 Citytrip / natuurvakantie

Citytrip! Ik vind het heerlijk om door een onbekende stad te struinen. Hoewel ik het ook fijn vind om een stad te combineren met natuur. Zo ging ik vanuit Zadar naar de Krka watervallen en vanuit Marrakech naar de Ourika Vallei.

#10 Wereldreis / de wereld zien in meerdere keren

Ik zie de wereld liever in meerdere keren. Ik ga ook maximaal vier weken weg. Dan heb ik er wel genoeg van en vind ik het fijn om weer naar huis te gaan en plannen te maken voor een nieuwe reis. Want zeg nou zelf: voorpret is al halve pret.

#11 Nooit meer reizen / nooit meer je vrienden zien

Ai, ik zou mijn beste vrienden niet kunnen missen maar als ik nooit meer zou kunnen reizen zou ik doodongelukkig worden. Sorry vrienden…

roadtrip ibiza

#12 Weg met de auto / weg met het vliegtuig

Ik rij graag auto en vind roadtrippen een fijne manier om een land te ontdekken maar het vliegtuig brengt me zoveel verder.

#13 Backpacken / cruisen

Ik zou zoooo graag eens gaan cruisen. Met zo’n varend dorp de zee op, allemaal mooie plekjes bezoeken en genieten van het heerlijke eten en entertainment aan boord van het schip lijkt me wel wat.

#14 Alles regelen / op de bonnefooi

Voor een controlefreak als ik ben is het bijna onmogelijk om op de bonnefooi te reizen dus ik regel alles van te voren. Ik weet altijd precies wat ik wil zien en doen als ik ergens naartoe ga. Ik maak elke keer mijn eigen reisgids, leg alle overnachtingen vast en boek eventuele binnenlandse vluchten en treinreizen al voordat ik ga.

#15 Roadtrip / op één plek blijven

Laat mij maar lekker roadtrippen, dan zie ik zoveel mogelijk van de bestemming. De roadtrip die ik maakte door Zuid-Afrika was toch wel de mooiste ooit.

Jeetje wat is kiezen soms toch moeilijk!

Share: