5x doen in Barcelona voor voetballiefhebbers

Barcelona is een fantastische stad! Je hebt er cultuur, natuur, strand en heerlijk eten. Barcelona is ook een geweldige stad voor voetballiefhebbers. Ik geef je 5 tips die je als voetballiefhebber zeker moet doen als je in Barcelona bent.

1. Open Camp

Open Camp is een park waar je kunt ervaren hoe het is om topsporter te zijn. Je voetbalt er mee in een levensechte videogame. Open Camp is gelegen in het Olympisch Park bovenop de berg Montjuïc, het deel van Barcelona waar de Olympische Spelen van 1992 gehouden werden. In Open Camp voel je je een ster voor een dag. Camera’s, flitslampen en de ogen van het publiek zijn allemaal gericht op jou. Klaar voor het uiteindelijke doel: het scoren van de winnende goal!

Open Camp, Passeig Olímpic 17-19, Barcelona

2. Stadiontour Camp Nou

Alle zon, zee en cultuur ten spijt, staat Barcelona voor voetballiefhebbers symbool voor maar één ding: Camp Nou. Begrijpelijk! De thuisbasis van FC Barcelona is niet alleen Europa´s grootste voetbalstadion, het is ook dé kweekvijver van groots voetbaltalent. Camp Nou biedt voetballiefhebbers de mogelijkheid om een tour door het hele stadion te maken. Zelfstandig, met een Nederlandstalige audioguide, of onder leiding van een gids kun je een kijkje nemen in alle uithoeken van het stadion: tribunes, persconferentiezaal, de spelerstunnel, de box van de president van FC Barcelona en de kleedkamers niet te vergeten.

tickets kopen rondleiding camp nou Barcelona

3. Shoppen bij Futbol Mania

Ook al ben je geen fan van shoppen, als voetballiefhebber mag je de winkel Futbol Mania niet overslaan. Door de hele winkel hangen gesigneerde shirts van bekende voetballers, staan replica’s van diverse bekers en vind je zelfs gesigneerde voetbalschoenen van Maradona en Pele. Futbol Mania lijkt meer een museum, dan een winkel.

tips Barcelona

Futbol Mania, Ronda de Sant Pau 25, Barcelona

4. Eten bij Lionel Messi

Lionel Messi heeft samen met zijn broer het restaurant Bellavista del jardín del norte geopend in Barcelona, op slechts 10 minuten lopen van voetbaltempel Camp Nou. In het restaurant zijn naast veel Argentijnse details ook zaken te vinden die verwijzen naar Rosario, de geboortestad van Messi. Het restaurant is opgezet als een klein dorp met pleintjes, bars en eethoeken. Een van de belangrijkste gerechten op de kaart is ‘milanesa napolitana a caballo’. Dit gerecht bestaat uit ossenhaas met gebakken ham, tomaat, mozarella en een gekookt ei. Het is het lievelingsgerecht van Messi. Messi staat zelf helaas niet achter de bar, in de bediening of in de keuken, hij is mede-investeerder, maar zal zeker regelmatig te vinden zijn in het restaurant.

eten in Barcelona

Bellavista del jardïn del norte, Enric Granados 86, Barcelona

5. Wedstrijd FC Barcelona bezoeken

De kers op de taart voor een voetballiefhebber is natuurlijk een wedstrijd van FC Barcelona bezoeken. De sfeer in het stadion is fantastisch, dat moet je gewoon een keer meemaken. Wil je een wedstrijd bijwonen van de ´blaugranes´, dan kun je toegangskaarten verkrijgen via de website of direct aan de diverse loketten van het stadion. Wees er wel op tijd bij, want kaartjes voor een wedstrijd zijn zeer geliefd.

voetbal barcelona

FC Barcelona – Bayern München (foto Marc Puig i Perez)

In Barcelona is natuurlijk veel meer te zien en te doen. Ook als je niet van voetbal houdt. Chantal geeft op haar blog 12 leuke tips voor Barcelona. Ga je met kinderen naar Barcelona? Lees dan 10x doen in Barcelona met kinderen.

Share: