De watervallen van Krka Nationaal Park

Tijdens een stedentrip naar Zadar, Kroatië, maak ik een uitstapje naar Krka Nationaal Park. Ik heb geen zin om er in mijn eentje met het openbaar vervoer op uit te gaan en dus boek ik een tour. Dat bleek een goede keuze! ‘s Ochtends word ik keurig opgehaald bij mijn Couchsurfing host door de eigenaar van het tourbureau die toevallig om de hoek woont. Hij brengt mij naar de verzamelplek waar ik de andere deelnemers, twee Belgische meiden en twee Engelse mannen, onze gids en de chauffeur ontmoet. Met z’n allen vertrekken we richting Krka National Park. Onderweg maken we een stop voor een mooi uitzicht op het park.
krka national park tips

Krka Nationaal Park is vernoemd naar de 72 kilometer lange rivier de Krka die zijn oorsprong vindt in de hoogste berg van Kroatië, de Dinara. Het park is ruim 100 hectare groot en staat vooral bekend om zijn watervallen. Bij aankomst in het park krijgen we een ontbijtpakket en de tijd om dit op te eten met zicht op een van de mooiste watervallen van het park: de Skradanski buk. Wij hebben geluk: het is heel erg rustig omdat we vroeg in het seizoen zijn én omdat het een tijdlang geregend heeft zijn de watervallen goed ‘vol’.
krka national park

Met onze gids lopen we de wandelroute die door het park loopt. Via wandelpaden en bruggen lopen we langs stroompjes, meren en watervallen. De een wat groter dan de ander maar allemaal ontzettend mooi! De wandelroute duurt ongeveer een uur. Aan het einde van de wandeling komen we uit bij een grote waterval waarbij je kunt zwemmen. Voor mij is het water veel te koud maar de stoere Engelsen nemen er wel een duik. In de zomer is dit een fijne plek om af te koelen al kan het er dan wel erg druk zijn.
krka watervallen

Na een korte pauze vertrekken we met de boot die ons in een half uurtje naar Skradin brengt. Skradin is een leuk dorpje met een klein haventje aan de ingang van Krka National Park. In Skradin genieten we van een heerlijke lunch voordat we met de bus verder gaan naar een ander stukje Krka: Roski slap. Ook hier wandelen we een stuk door de mooie natuur.
watervallen Kroatië

Na een heerlijke dag in een prachtig stukje Kroatië word ik weer keurig bij mijn logeeradres afgezet.

Ook een aanrader zijn de Plitvice watervallen en meren. Die ga ik de volgende keer bezoeken.

Dit artikel bewaren voor later? Pin het op Pinterest:

Bewonder de prachtige watervallen van Krka national park in KroatiëDe prachtige watervallen van Krka national park in Kroatië #krka #croatia #kroatie

 

Share: