Rondreis van 6 weken door Australië: de route

Een rondreis maken door Australië was lange tijd een droom voor mij. Toen ik net klaar was met mijn studie wilde ik er voor een jaar naartoe om er te wonen en te werken maar dat ging om diverse redenen niet door. Maar Australië bleef kriebelen en uiteindelijk ben ik gegaan. Via Singapore vloog ik naar Australië om zes weken door dit prachtige land te reizen via onderstaande route.

Sydney

In Sydney kom ik bij van de lange vlucht en de jetlag waardoor ik het de eerste dag wat rustig aan doe. Later ga ik op pad. Naar het wereldberoemde Opera House, Manly Beach, Bondi Beach en ik maak een uitstapje naar de Blue Mountains, Glenbrook National Park (hier zie ik de eerste kangaroes) en de Wentworth Falls.

sydney harbour worldwife

tree sisters blue mountains

Byron Bay

Na een hele nacht in de Greyhound Bus (waar ik de hele Oostkust mee ga ontdekken) gezeten te hebben kom ik aan in Byron Bay, het meest oostelijke puntje van Australië. Ik geniet van de vele surfers en de hippiesfeer van het relaxte dorpje.

byron bay

vuurtoren Byron Bay

Surfers Paradise

Surfers Paradise is een bruisende badplaats waar het aan het strand goed toeven is. Je kunt hier alle watersporten beoefenen die je maar kunt bedenken en je kunt er bungeejumpen. Ik kies ervoor om lekker op mijn handdoekje te gaan liggen.

surfers paradise

Fraser Island

Vanuit Hervey Bay pak ik de boot naar Fraser Island. Ik wandel er door tropisch regenwoud, rij over de ’75 mile surf beach’ en maak met een Cessna een vlucht over het prachtige eiland. Ook ga ik hier naar Eli Creek, een beekje dat vanuit het regenwoud naar het strand loopt. Ik spring erin en laat me door de stroming naar het strand leiden. In de hete zon loop ik door de zandduinen van het Great Sandy National Park naar Lake Wabby, een prachtig meer waar ik meteen induik voor wat afkoeling. En ik relax wat bij Lake McKenzie waar ik kennis maak met dingo’s. Terug naar het vaste land zwemmen er een aantal dolfijnen mee met onze boot. geweldig om te zien!

fraser island

Whitsundays

In Airlie Beach boek ik een 3-daagse zeiltocht op de Whitsundays. De onderwaterwereld is hier prachtig, net als de stranden op de eilanden die we aandoen. Nooit eerder zag ik zulke witte stranden als die van Whitehaven Beach op Whitsunday Island. Zo mooi!

zonsondergang great barrier reef

Cairns

Ik vind het fijn om weer in een stad te zijn waar van alles te doen is. Cairns leeft, vooral ‘s avonds. Vanuit Cairns maak ik een aantal dagtochten. Zo pak ik de trein (Kuranda Scenic Railway) naar Kuranda, een prachtige rit door het Atherton Tableland, ik bezoek het chique Port Douglas, de Millaa Millaa Falls en nog wat andere watervallen, maar het allermooiste vind ik het Daintree Rainforest wat pal aan het strand grenst.

cape tribulation australie

kuranda scenic railway

Darwin

Vanuit Cairns vlieg ik naar Darwin om Kakadu National Park te ontdekken. Ik maak een boottocht over de Adelaide River vol met krokodillen, bekijk rotstekeningen van Aboriginals in Ubirr, zwem onderaan de Jim Jim Falls en de Baramundi Falls en geniet van de zonsondergang bij de Yellow Waters.

ubirr australie

krokodil adelaide river

Alice Springs

Na een korte vlucht land ik in het centrum van Australië: Alice Springs. Van hieruit ga ik naar de heilige Ayers Rock (Uluru). Ik overnacht in de woestijn onder een prachtige sterrenhemel met alleen maar een matje en een slaapzak. Een geweldige ervaring! Omdat Ayers Rock een heilige berg is voor de Aboriginals besluit ik hem niet te beklimmen maar er omheen te wandelen (zo’n 10 km). Ik zie Ayers Rock bij zonsondergang en zonsopkomst en elke keer verandert ie van kleur, supermooi.
Ook maak ik een wandeling door King’s Canyon en de Olga’s voordat ik weer terug ga naar Alice Springs.

ayers rock

Adelaide

Met de trein reis ik dwars door de Outback naar Adelaide. De reis met The Ghan duurt 20 uur en wordt gezien als een van de mooiste treinreizen ter wereld. De trein is comfortabel en het eten is er goed. Het landschap verandert langzaam van de rode woestijn naar het groene zuiden. In Adelaide wandel ik wat rond, winkel wat en bewonder er de vele kerken. Met de Glenelg Tram ga ik naar het nabijgelegen stadje Glenelg met zijn gezellige pier en mooie zonsondergangen. En ik maak een uitstapje naar Kangaroo Island waar ik blauwe pinguins en koala’s spot.

adelaide tips

koala kangaroo island

Melbourne

In Adelaide pak ik de bus naar Melbourne, eindbestemming van mijn rondreis door Australië. In Melbourne neem ik, als fervent tennisser, een kijkje op de plek waar elk jaar de Australian Open gehouden worden: Flinders Park, ik struin rond op de South Melbourne Market en luister naar de vele straatmuzikanten die je in de straten van Melbourne ziet. Vanuit Melbourne bezoek ik de Great Ocean Road met zijn spectaculaire Twelve Apostels, Bells Beach, Apollo Bay, Loch Ard Gorge en de ingestorte London Bridge.

Collegablogger Linda reed met een campervan in 8 dagen van Adelaide naar Melbourne. Op haar blog lees je alles over de route die ze aflegde en de plekken waar ze overnacht heeft.

melbourne tips

Route rondreis Australië

Ik heb ontzettend genoten van mijn rondreis door Australië en heb een geweldig mooi souvenir meegebracht dat mij dagelijks herinnert aan deze prachtige reis. In Australië ben ik namelijk zwanger geworden van mijn zoon Byron, vernoemd naar het plaatsje Byron Bay. Een mooier souvenir kun je niet hebben toch?

rondreis australië   route australië

Share: