Kaapstad: het Kaaps Schiereiland verkennen op een Harley Davidson

In Kaapstad is ontzettend veel te zien en te doen maar het meest geweldige vond ik toch wel de roadtrip over het Kaaps Schiereiland, op een Harley Davidson.

Op mijn 22e haalde ik mijn motorrijbewijs maar daarna reed ik nooit meer op een motor. Hoewel, de scooters in Thailand en op Bali vallen met hun minimaal 80cc ook in de categorie motoren. Maar het rijden op een ‘echte’ motor heeft al die jaren hoog op mijn bucket list gestaan. Tijdens onze rondreis door Zuid-Afrika kon ik deze activiteit na 20 jaar eindelijk afvinken.

Trouwe lezers weten dat ik niet graag op de bonnefooi reis maar alles tot in detail plan. Dus ging ik maanden voordat we naar Zuid-Afrika zouden vertrekken op zoek naar activiteiten om te doen in Kaapstad. Één van de dingen die ik toen tegen kwam was het huren van een Harley Davidson. Hoe vet is dat? Eindelijk weer eens motor rijden en dan ook nog op een Harley Davidson. In Kaapstad. Wauw!

Motor rijden in Kaapstad

Op afgesproken dag en tijd melden we ons bij de verhuurder van de motoren. Ik heb voor mezelf een Harley Davidson Sportster 883cc gereserveerd die netjes klaar staat en mijn reisgenoot mag gaan toeren op een Roadking. Wat een vette motoren! We zoeken een passende jas en helm uit en maken de papieren in orde. De verhuurder vraagt mijn reismaatje of het lang geleden is dat hij motor gereden heeft. Hij antwoord dat het een paar maanden geleden is. Ik krijg het benauwd, als ie mij dezelfde vraag stelt en ik moet eerlijk antwoord geven dan denk ik niet dat ik die dure Harley mee krijg. Gelukkig blijft me dit bespaard en wordt ‘mijn’ motor naar buiten gereden.

Toch wel een beetje nerveus trek ik mijn motorjack aan, zet ik mijn helm op, doe ik mijn handschoenen aan en start ik de motor. Wat een geluid! Het verhuurbedrijf is gevestigd op een industrieterrein en omdat het lang geleden is dat ik gereden heb maak ik hier eerst een paar rondjes. Het is even wennen maar al snel voelt het vertrouwd en is het tijd om richting het Kaaps Schiereiland te rijden.

Harley Davidson motor huren Kaapstad Zuid-Afrika

Het Kaaps Schiereiland (Cape Peninsula)

Een roadtrip over het Kaaps Schiereiland kun je prima doen als dagtrip vanuit Kaapstad maar als je meer tijd hebt kun je er best twee dagen voor uit trekken. Je kunt het schiereiland met de auto verkennen of net als wij met een Harley Davidson (of andere motor). Geen zin om zelf te rijden? Boek dan een excursie vanuit Kaapstad. Weinig tijd en een ruim budget? Boek dan een helikoptervlucht om het Kaaps Schiereiland van boven te bekijken.

De route die wij rijden over het Kaaps Schiereiland is een van de mooiste routes ter wereld. Er is ontzettend veel te zien onderweg. Mooie stranden met felgekleurde strandhuisjes, bergen, pinguïns, gezellige dorpjes en ruige kliffen.

We rijden de route met de klok mee zodat we de hele route aan de kant van de zee rijden en omdat we dan met zonsondergang op de Chapman’s Peak Drive zullen rijden. Dat is tenminste de planning. Dat dit net even anders uitpakt lees je verderop.

Lees ook: 6 tips om links te rijden

Muizenberg

Onze eerste (korte) stop maken we in Muizenberg, een badplaats die vanwege de flinke wind populair is bij surfers. Het strand van Muizenberg is poederzacht en wordt gesierd door felgekleurde strandhuisjes.

Strandhuisjes Muizenberg, Kaapstad

Kalk Bay

We rijden door naar Kalk Bay, zo’n 10 minuten verderop, met aan de ene kant van de weg de Atlantische Oceaan en berglandschap aan de andere kant van de weg. Hier rijden met de motor geeft een geweldig gevoel van vrijheid. Veel meer dan vanachter een autoraam.

Simonstown

Na 20 minuten rijden komen we aan in Simonstown, een van de oudste steden van Zuid-Afrika. We parkeren de motoren en gaan op zoek naar een plek om te lunchen. We strijken neer op het terras van Monocle & Mermaid waar we genieten van een lekkere salade. Na het eten wandelen we door het stadje en de haven, en kopen we souvenirs op de markt.

Boulders Beach, Kaapstad, Kaaps Schiereiland, Zuid-Afrika

Boulder’s Beach

Langs de prachtige kust rijden we naar Boulders Beach. Het is maar een kort ritje van een minuut of vijf. Op Boulder’s Beach woont een kolonie met uitsterven bedreigde Afrikaanse pinguïns. We betalen 70 Rand voor de entree en lopen richtig de baai waar de pinguïns zitten. Het is hier ontzettend druk, te druk. Een stukje verder, op Foxy Beach is het wat rustiger. Wil je pinguïns zien in Zuid-Afrika? Ga dan naar Betty’s Bay wat een heel stuk minder toeristisch is.

Kaap de Goede Hoop

Een geweldige, maar ook winderige, rit tussen de bergen en de zee brengt ons in ruim een half uur naar Kaap de Goede Hoop. Ook hier moet entree betaald worden (135 Rand). Kaap de Goede Hoop ligt in een mooi natuurgebied waar de springbokken vrolijk rond huppelen. We rijden helemaal naar het meest zuidwestelijke puntje van het Afrikaans continent. Hier parkeren we de motoren. Door de harde wind ben ik bang dat ie omwaait. Stel je voor: kom je terug van een mooie wandeling ligt je dure Harley op zijn kantje. Je kunt hier verschillende wandelingen maken, met een kabelbaan naar de vuurtoren en uiteraard mag een foto met het bekende bord niet ontbreken.

Kaap de Goede Hoop, Kaapstad

Chapman’s Peak Drive

Via de Cape Point-route rijden we naar Noordhoek, het begin van de Chapman’s Peak Drive. Daar aangekomen blijkt deze helaas afgesloten. Waarom weten we nog steeds niet. We balen ontzettend. Dit zou een mooie afsluiting van een prachtige dag moeten zijn. Jammer, maar niks aan te doen. We rijden terug naar Kaapstad om de Harley weer in te leveren.
Een rondtrip over het Kaaps Schiereiland is echt een must-do als je in Kaapstad bent. Nog spectaculairder is het als je de route op een Harley Davidson rijdt. Echt een geweldige ervaring!

Zet je geluid aan en klik op play om het geweldige geluid van de Harley Davidson Sportster te horen.

Overnachten in Kaapstad

Milton Lodge < € 50,- per nacht
Frisse kamers voor een klein prijsje, vlakbij de Sea Point Promenade.
Antrim Villa < € 100,- per nacht
Gerenoveerde 17e eeuwse boerderij met heerlijk ontbijt, zwembad en tropische tuin.
Lagoon Beach Hotel & Spa < € 100,- per nacht
Pal aan het strand, zicht op de Tafelberg en gratis pendeldienst naar V&A Waterfront.

Handige reisgidsen voor Kaapstad en Zuid-Afrika

Ontdek Kaapstad & de Kaap
Zuid-Afrika, met de motor door de Kaap
National Geographic Zuid-Afrika
Te gast in Zuid-Afrika

Bewaren voor later? Pin het op Pinterest.

Ontdek het Kaaps Schiereiland op een Harley Davidson vanuit Kaapstad, Zuid-AfrikaKaaps Schiereiland, een dagtrip vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika

Share: