6 tips om links te rijden

In heel veel landen wordt links gereden. 76 om precies te zijn. Links rijden is best wel even wennen weet ik uit ervaring. Het voelt alsof je aan de verkeerde kant van de weg rijdt. Om jou als verstokte rechtsrijder in je (huur)auto op de juiste rijbaan te houden heb ik onderstaande 6 tips om links te rijden verzameld.

#1 Huur een auto op je bestemming

Met je eigen auto naar een linksrijdend land gaan is niet aan te raden. Ik deed het toen ik naar Schotland ging maar het is echt niet handig. Met invoegen bijvoorbeeld merk je echt dat je aan de verkeerde kant van de auto zit. En je bent sneller geneigd naar de rechterkant van de weg te gaan.

#2 Huur een automaat

Wat mij betreft de beste tip! Links rijden is al wennen, een automaat is dan wel zo relaxed. Je kunt je dan volledig concentreren op het verkeer. Misschien iets duurder maar wel zo veilig.

#3 Plan je route en gebruik navigatie

Je kunt een navigatiesysteem huren als je een auto huurt maar je kunt ook Google Maps gebruiken (binnen de EU ivm dataverbruik) of Maps.me (werkt offline). Bereid je thuis alvast voor door je route te plannen zodat je ongeveer weet waar je bent voor het geval je geen gps-signaal hebt. Dit zorgt ervoor dat het vinden van de juiste weg je niet afleidt.

tips links rijden

#4 Volg de rest

Door achter andere weggebruikers aan te rijden is het makkelijker om op de juist weghelft te blijven. Dat vind ik altijd een voordeel van een auto huren op een vliegveld. Als je wegrijdt moet je vaak meteen een aantal rotondes over waardoor je daar in ieder geval snel aan went. Kijk ook goed naar andere weggebruikers hoe zij bochten nemen, vooral om rechtsaf te slaan.

#5 Focus, focus, focus

Focus op de juiste kant van de weg. Verkeersborden en -lichten bevinden zich namelijk ook aan de linkse kant. Zie je de achterkant van een verkeersbord? Dat zit je aan de verkeerde kant van de weg.

#6 Neem een bemoeial mee

Normaal moet je misschien niks hebben met bemoeials, ik hou er in ieder geval niet zo van, maar in het geval van links rijden kan zo iemand wel eens heel handig zijn. Laat het toe dat je reisgenoot zich bemoeit met jouw rijstijl, 2 zien nou eenmaal meer dan 1.

Bonustip: Zorg dat je goed verzekerd bent. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als je niet gewend bent om links te rijden. Bij Sunny Cars huur je een auto met een all-in verzekering. Je bent dan ook echt 100% verzekerd. Wel zo’n fijn gevoel.

Dus ga je een roadtrip maken in Engeland, een rondreis met een huurauto in Zuid-Afrika, naar Bali of Thailand? Met bovenstaande tips gaat links rijden zeker lukken en zul je weer veilig thuis komen.

Dit artikel bewaren voor later? Pin het op Pinterest:

Links rijden? Geen probleem met deze 6 tips

 

Share: