Street art in Eindhoven: de Silly Walk

Een eerbetoon aan Monty Python en dan vooral aan misschien wel de grootste komiek aller tijden: John Cleese met zijn elastieken benen. Dat is wat je ziet als je de Dommeltunnel in Eindhoven in loopt.

silly walk eindhoven dommeltunnel

Niels van Swaemen en Kaspar van Leek maakten in 2016 de prachtige muurschildering in het tunneltje dat voetgangers van de Fuutlaan naar de Professor Doctor Dorgelolaan, en andersom, leidt.

“Ik ben een enorme fan van Banksy, de wereldberoemde Britse graffiti artiest en dacht dus vrij snel aan afbeeldingen in zo’n krachtige stijl. En de Britse humor spreekt mij ook aan.”

– Niels van Swaemen –

De twee graffiti artiesten van Studio Giftig zijn door de gemeente Eindhoven gevraagd om het tunneltje op te leuken. En dat hebben ze gedaan met de 130 meter lange Silly Walk. De muurschildering laat in 48 stappen de Silly Walk zien, afkomstig uit de Monty Python aflevering ‘Face the press’.

street art eindhoven silly walks john cleese monty python

Aan het begin en aan het einde hebben de kunstenaars een portret van John Cleese gespoten dat je de weg wijst, de tunnel in. Tussen de portretten in zijn de rare loopjes afgebeeld.

mural graffiti eindhoven
John Cleese was bij de opening van de tunnel zelf aanwezig, zijn handtekening prijkt dan ook bij de ingang. Tegen de aanwezigen zei hij: “I never knew how silly you are”.

Lees ook: street art in Eindhoven

Ken je de bekende Silly Walk-sketch niet? Of wil je het nog eens terug zien? Klik dan op de play button hieronder. Lachen gegarandeerd.

Meer lezen over street art? Ik zag prachtige werken in o.a. Liverpool, Marrakech, Dubai en Valencia. En in eigen land in Leeuwarden, Rotterdam, Amsterdam en Weert.

Pin voor later:

Share: