Street art in Weert

Op Instagram zag ik een nieuw street art project voorbij komen: het Zuilenkabinet in Weert. Ik ging op internet op zoek naar meer street art in Weert en vond verschillende projecten. Ik stippelde voor mezelf een route uit (zie kaartje onder aan dit blog) en ging op pad.Deze street art tour start op het station van Weert. De route is te lang om te wandelen maar fietsen kan prima. Je bent dan 1,5 à 2 uur onderweg. Alle plekken zijn ook met de auto goed bereikbaar.

St. Raphaëlpad

De eerste stop is het St. Raphaëlpad. Op de zijmuur van Theater de Huiskamer wordt de onthoofding uitgebeeld van Philips van Horne. Van Horne was een edelman uit Weert die in 1568 op de Grote Markt in Brussel onthoofd werd wegens hoogverraad en majesteitsschennis. Deze mural is gemaakt door Weertenaar Gart Smits alias Alpha.

Mural Philips van Horne Weert

Cwartier

Om de parkeergarage van het Cwartier in het centrum van Weert wat mooier te maken zijn er enkele murals aangebracht. De inwoners mochten hierover meebeslissen en wilden graag iets terugzien van historisch Weert. Je ziet in een van de murals dan ook het wapen van Weert, het beeldje dat op de Markt staat en de kerk terugkomen. Een andere mural toont een portret van de jonge Johnny Hoes. De murals zijn gemaakt door James Jetlag en Alpha.

Street art Weert CwartierStreet art Weert Cwartier

Schepenlaan

Op een elektriciteitshuisje aan de Schepenlaan worden soldaten uit de Tweede Wereldoorlog geëerd.

Street art Weert

Hushoverbrug

In 2016 werden enkele brugpijlers van de Hushoverbrug onder handen genomen door Locatelli, Nash, Belin en Sapo. In 2018 werden de overige pijlers opgeleukt door Studio Giftig en wederom Sapo. De laatste verwerkte een stukje Weerts dialect in zijn project: tówgenedj vêrreke betekent letterlijk dichtgenaaid varken, hier wordt verwezen naar een zuinig persoon, oftewel een vrek.

Mural Studio GiftigMural Weert LocatellisMural Weert NashMural Weert SapoStreet art Weert Hushoverbrug Bee BoysStreet art Weert Hushoverbrug

HangOut

Op de muur van jongerencentrum HangOut aan het Vrakkerveld maakte local Sapo onderstaande kleurrijke creatie. De bedoeling was het jongerencentrum wat op te fleuren. ik geloof dat dat aardig gelukt is.

Street art Hangout Weert

Het Zuilenkabinet

Dit project is waar ik voor naar Weert ben gegaan. De kale grijze zuilen onder de Boshoverbrug zijn door nationale en internationale artiesten onder handen genomen waardoor het nu een heus openluchtmuseum is. Een walhalla voor elke street art liefhebber!

Zuilenkabinet Weert Zuilenkabinet WeertZuilenkabinet WeertZuilenkabinet WeertZuilenkabinet WeertZuilenkabinet Weert

Op onderstaand kaartje heb ik aangegeven waar je bovengenoemde street art in Weert kunt vinden:

Meer street art in Nederland

Als je dit leuk vindt, vind je de volgende artikelen vast ook interessant:
Street art in Eindhoven
Street art in Leeuwarden
Street art in Delft
Street art in Amsterdam
Street art in Rotterdam

Dit artikel met street art route in Weert bewaren voor later? Pin het op Pinterest:

Street art in Weert #Nederland #Netherlands #streetartStreet art in Weert #Nederland #Netherlands #streetart

Share: