10 tips voor een weekendje weg in Nederland

Ons eigen Nederland is een heerlijk land om er op uit te gaan. We hebben fantastische steden, prachtige natuur en heerlijke stranden. Waarom ver weg gaan als je ook dicht bij huis kunt genieten? In dit blog geef ik je 10 tips voor een heerlijk weekendje weg in Nederland, inclusief activiteiten en overnachtingsmogelijkheden.

Rotterdam

Rotterdam is mijn favoriete Nederlandse stad. Modern, volop bezienswaardigheden, musea, een groot winkelgebied en een walhalla voor foodies. Bezoek de Markthal, de nabijgelegen kubuswoningen en het historische Delfshaven. Neem een watertaxi (mijn favoriete activiteit in Rotterdam), bijvoorbeeld van de Euromast naar Hotel New York om daar te lunchen.

Bijzonder overnachten in Rotterdam doe je op een voormalig cruiseschip of in het voormalig hoofdkantoor van de Holland-Amerikalijn.

Lees hier meer over Rotterdam.

tips weekendje weg NederlandLaag Holland

Op steenworp afstand van het drukke Amsterdam ligt het gebied Laag Holland. Laag Holland is een oase van rust waar je ontzettend veel te doen is. Bezoek een kaasboerderij, een theetuin, het kleinste snoepwinkeltje van Nederland in Graft, ga kanoën in Watergang, suppen in Broek op Waterland, Ribvaren op het Markermeer, wandel over de Dijk in Volendam of huur een 2CV en maak een mooie tour door de Beemster.

Bijzonder overnachten in Laag Holland doe je in een monumentale boerderij of authentiek Hollands huisje.

Lees ook: Varen, tuffen en roeien in Laag Holland

10x doen in en om WinterswijkWinterswijk

Winterswijk is de geboorteplaats van Piet Mondriaan en overal in het dorp word je daar aan herinnerd. Bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Brouwerij Wentersch en wijnliefhebbers bij Wijngaard Hesselink. De omgeving van Winterswijk leen zich perfect voor mooie wandel- en fietstochten. Wist je dat er in Winterswijk flamingo’s leven?

Bijzonder overnachten in Winterswijk doe je in een verbouwde schuur of in een gerenoveerde school.

Lees ook: Er op uit in en om Winterswijk

tips weekendje weg NederlandTexel

Texel, ook wel het Ibiza van het Noorden genoemd, is het hele jaar door een heerlijk eiland om te bezoeken. Het eiland is een walhalla voor kitesurfers, strandjutters, fietsers en natuurliefhebbers. Ga zeker wadlopen en op bezoek bij de zeehonden van Ecomare en naar één van de vele theetuinen die het eiland rijk is.

Bijzonder overnachten op Texel doe je in een romantische pipowagen of in een Amerikaanse Airstream.

Lees ook: Lente, zomer, herfst of winter: het is altijd tijd voor Texel

Wat te doen in Nijmegen? - www.worldwife.nl

Nijmegen

Veel mensen trekken jaarlijks naar Nijmegen om de Vierdaagse te lopen maar Nijmegen heeft veel meer te bieden. Het is de oudste stad van Nederland en heeft een gezellig centrum vol met café’s en restaurants. Wandel langs de Maas naar dé culturele hotspot van Nijmegen: het Honigcomplex. Winkelen doe je er in de Stikke Hezelstraat en omgeving. Vanuit het centrum loop je zo natuurgebied de Ooijpolder in.

Bijzonder overnachten in Nijmegen doe je op een schip in de Waal of in een voormalig kraakpand.

Lees ook: Wat te doen in Nijmegen?

Ga op zoek naar de Grote Vijf van Nederland met Staatsbosbeheer - www.worldwife.nl #edelhertsafari #oostvaardersplassenVeluwe

De Veluwe is een fantastische plek voor natuurliefhebbers! Volgens vele het mooiste natuurgebied van Nederland. Ga op zoek naar edelherten of wilde zwijnen, bezoek het Kröller Müller Museum of beklim één van de vele uitkijktorens (bijvoorbeeld de Bostoren in Appelscha). Ga wandelen in Kootwijkerzand, ook wel de Sahara van de Lage Landen genoemd, bewonder de bloeiende heide op de Posbank en geniet van de pracht en praal van Paleis het Loo.

Bijzonder overnachten op de Veluwe doe je in een boshuis of in een luxe tiny house.

Lees ook: Op zoek naar wilde zwijnen op de Veluwe

10 tips voor een weekendje weg in Nederland

Middelburg

Middelburg is een van de grootste monumentensteden van Nederland. In de historische binnenstad vind je dan ook oude koopmanshuizen, middeleeuwse straatjes en het 15e eeuws stadhuis. Beklim de Lange Jan voor een prachtig uitzicht over de stad, maak een wandeling met gids door de vele stegen van Middelburg en zoek naar gedichten op de muren van verschillende gebouwen. Mooi weer? De Zeeuwse kust is vlakbij.

Bijzonder overnachten in Middelburg doe je in een rijksmonument uit 1596 of in de stadspoort.

Lees ook: 10x zien doen in Middelburg

doen in den haag

Den Haag

Slenter over het Binnenhof en langs de Hofvijver, bekijk de werkplek van Koning Willem Alexander, bewonder Hollandse Meesters in het Mauritshuis, relax in een van de vele parken of duik in het bruisende nachtleven. Pak de tram naar Scheveningen, Madurodam of neem een uniek kijkje in de geschiedenis in Panorama Mesdag.

Bijzonder overnachten in Den Haag doe je op een woonboot met hot tub of in de oudste herberg van Den Haag.

Lees ook: Deftig Den Haag

Tips weekendje Leeuwarden

Leeuwarden

De Friese hoofdstad heeft heel veel te bieden voor een relatief kleine stad. Museumliefhebbers komen aan hun trekken in het Fries Museum, het Andere Museum of het Beerenburger Museum. Waterliefhebbers maken een rondvaart door de grachten met een praam of gaan suppen bij het stadsstrand. Bezoek vooral ook de Oldenhove, het icoon van Leeuwarden. Ga op zoek naar street art en bezoek de ‘praktijk’ van Dr. Watson tijdens zijn ‘spreekuur’.

Bijzonder overnachten in Leeuwarden doe je in een voormalig postkantoor of in een voormalige gevangenis.

Lees ook: Leeuwarden te land, ter zee en in de lucht

Autoroute Nederland

Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg kun je heerlijk wandelen en fietsen, bijvoorbeeld in RivierPark Maasvallei. Ga raften op de Maas, bezoek de grotten in Valkenburg, ga shoppen in Maastricht, street art spotten in Heerlen of pak de auto om de Mergellandroute te gaan rijden. Vergeet niet een punt Limburgse vlaai te eten!

Bijzonder overnachten in Zuid-Limburg doe je in een oude pastorie of in een kasteel.

Bovenstaande tips voor een weekendje weg in Nederland bewaren voor later? Pin op Pinterest:

10 tips voor een weekendje weg in Nederland10 tips voor een weekendje weg in Nederland

 

Share: