Deftig Den Haag

Stijlvolle winkels in chique winkelstraten. Mooie straatjes met ouderwetse klinkers. Prachtige trapgevels uit tijden van weleer. Auto’s met een AA kenteken. De werkplek van Koning Willem Alexander. Je vindt het allemaal in het Hofkwartier in Den Haag. Of klinkt ’s-Gravenhage beter in dit geval? Het Hofkwartier is het historisch centrum van Den Haag en begint direct achter Paleis Noordeinde en beslaat het gebied vanaf de Paleistuin en de Torenstraat tot aan het Noordeinde/Hoogstraat en de Grote Kerk.

Prinsestraat
De Prinsestraat, tussen de Paleistuin en de Grote Kerk, voelt als een stukje Parijs in Den Haag. In deze authentieke straat vind je kunstgaleries, interieur- en modewinkels. Daarnaast is de  Prinsestraat een echte ‘avenue culinaire’. In een gevarieerd aanbod aan restaurants smelten trendy en authentiek samen. Ben je uitgewinkeld en -gegeten? Ga dan eens naar één van de meest bijzondere podia van de binnenstad, het Korzo theater.

Grote Kerk Den Haag

De Grote Kerk aan het einde van de Prinsestraat

Noordeinde
De Champs Elysees van Den Haag, dat is het Noordeinde, een unieke winkelstraat met vorstelijke allure. Je vindt er naast exclusieve modeboetiekjes, een sigarenspeciaalzaak, een city-spa en een sprookjesachtig atelier van een edelsmid ook veel trendy horecazaken. Kortom, het Noordeinde is een echte schatkamer.

Noordeinde den haag

Het chique Noordeinde

Paleis Noordeinde en de Paleistuin 
Aan het einde van de elegante winkelstraat Noordeinde ligt Paleis Noordeinde, het werkpaleis van koning Willem-Alexander. Hier hebben ook meerdere koninklijke huwelijken plaatsgevonden. Achter het Paleis Noordeinde ligt de Paleistuin. Een prachtige tuin met bloemperken, fonteinen, vijvers, kunst en bankjes waar je midden in de stad lekker tot rust kun komen.

paleis noordeinde den haag

Paleis Noordeinde met aan de achterkant de Paleistuin

Pastis
Pastis is een heerlijk plek om te lunchen. Probeer er vooral de vissoep. Deze wordt geserveerd met croutons, een teentje knoflook, gruyère en rouille. Smeer de croutons in met de knoflook, bestrijk ze met de rouille en bestrooi ze met de gruyère. Laat de croutons in de soep zakken voor een extra lekker resultaat. Met een glaasje Chardonnay erbij waan je je in Parijs.

Pastis den haag

Pastis, oude Molstraat 57

Stanley & Livingstone
Om de hoek bij de Grote Kerk zit de prachtige reisboekenwinkel Stanley & Livingstone. Een heerlijke plek voor reisliefhebbers om rond te snuffelen. Ze verkopen er naast reisboeken onder andere ook wereldkaarten, taalgidsen, landkaarten en leuke reisgadgets.

Stanley livingstone den haag

Stanley & Livingstone, Schoolstraat 21

De Filosoof
Bij wijnwinkel de Filosoof komen wijn, filosofie en poëzie samen. Je hebt er keuze uit een groot aanbod van heerlijke, exclusieve, maar redelijk geprijsde wijnen. Daarnaast organiseert de Filosoof elke twee weken een bijeenkomst waar je samen met een prominente filosoof of dichter over de zin en onzin van het leven kunt discussiëren.

filosoof den haag

De Filosoof, Papestraat 5

Friet District
In het Hofkwartier eet je niet zomaar een frietje in een eenvoudige cafetaria, nee daar eet je huisgemaakte friet bij bij het hippe Friet District. En zeg nou zelf, in een mooie omgeving smaakt alles toch veel beter?

friet district den haag

Friet District, Prinsestraat 73

Overnachten
Deftig overnachten in Den Haag? Dat kan uitstekend bij het stijlvolle Parkhotel Den Haag, dat grenst aan de Paleistuin. Bij het Paleis Hotel overnacht je vorstelijk in een zeventiende-eeuws pand met klassieke grandeur. Tot slot vind je aan het einde van Noordeinde het prestigieuze Hilton Hotel.

Share: