10 tips voor gratis bezienswaardigheden in Dubai

Dubai duur? Welnee!
Vaak wordt gedacht dat Dubai een ontzettend dure bestemming is. Maar dat hoeft helemaal niet. Ook met een klein budget kun je Dubai bezoeken. Er is namelijk ontzettend veel te doen wat gratis is. Ik geef je 10 tips voor gratis bezienswaardigheden in Dubai.

Ik was drie keer in Dubai, alledrie de keren tijdens een stopover. De eerste keer was ik op weg naar Thailand, beide andere keren verlengde ik mijn tussenstop op de heenweg naar en terugweg uit Zuid-Afrika.

Tijdens zo’n tussenstop kun je ontzettende veel zien en doen in Dubai. Diana vertelt op haar blog wat je allemaal kunt doen tijdens een stopover in Dubai van 36 uur.

10 tips voor gratis bezienswaardigheden in Dubai

Hier komen ze dan, mijn 10 tips voor gratis bezienswaardigheden in Dubai.

#1 Dubai Marina

Wandel door Dubai Marina en vergaap je aan de hoge gebouwen, luxe boten en dure auto’s. Hier vind je ook de Jumeira Beach Walk, ook wel The Walk of JBR genoemd. Dit is een lange boulevard langs het strand van Dubai waar toeristen en locals samenkomen voor een hapje en een drankje in een van de vele restaurants. Zien en gezien worden is hier het motto.

gratis stedentrip

#2 Jumeirah Beach

Naast het Jumeirah Beach Hotel vind je het openbaar gedeelte van Jumeirah Beach. Het zand op het strand is superzacht en de zee helderblauw. Het uitzicht op de Burj al Arab is hier fantastisch. Jumeirah Beach is de ideale plek om te relaxen in Dubai.

#3 Burj Khalifa

De Burj Khalifa is hét icoon van Dubai. Waar je ook bent in Dubai, de Burj Khalifa zie je altijd en overal. Een bezoek aan deze 828 meter hoge toren is niet gratis maar er omheen wandelen wel. Vanaf de Waterfront Promenade heb je het beste uitzicht op de toren.

gratis in Dubai

#4 Dubai Mall

Dubai Mall is met zijn ruim 1200 winkels het grootste winkelcentrum ter wereld. Je kunt er ontzettend veel geld uit geven maar ook als je geen geld hebt om te shoppen is Dubai Mall een bezoekje waard. Al is het maar voor de verkoelende airco en de gratis wifi. Op de begane grond kun je gratis vissen kijken in het Dubai Aquarium. Verder vind je er onder andere een schaatsbaan, waterval en een skelet van een dinosaurus.
bezienswaardigheden dubai

#5 Dubai Fountain

Eerder genoemde Waterfront Promenade is ook de beste plek om te genieten van Dubai Fountain. Elke avond vanaf 18.00 uur vindt er elk half uur de grootste fonteinshow ter wereld plaats. Tijdens een drie minuten durende show dansen de fonteinen op muziek van onder andere Michael Jackson en Celine Dion.

goedkoop naar Dubai

#6 Street art

Je verwacht het misschien niet maar in Dubai vind je hele mooie street art werken. De street art in Dubai is onderdeel van een project genaamd Dubai Walls en is te vinden rondom het winkelcentrum City Walk. Het project is opgezet om street art in het Midden Oosten te promoten.

vakantie Dubai

#7 Al Bastakya

Al Bastakya is een historische wijk vlakbij Dubai Creek. Slenter door de nauwe steegjes, langs traditionele huizen, oude windtorens en kleine winkeltjes. In dit oude gedeelte van Dubai ligt ook het Dubai Museum. Niet helemaal gratis maar voor een paar dubbeltjes leer je alles over de geschiedenis van Dubai.

tips dubai

#8 Souk Madinat Jumeirah

Verdwalen in de Souk Madinat Jumeirah kost helemaal niks en is superleuk om te doen. Je hebt het gevoel fat je in een fata morgana rondloopt in dit prachtig aangelegde complex. Je vindt er traditionele winkeltjes, cafeetjes en restaurants. Niet gratis maar wel een aanrader: vaar met een traditionele abra boot door de souk.

#9 Goud Souk & Kruiden Souk

Aan de ene kant is Dubai heel modern en aan de andere kant heel traditioneel. Dat laatste zie je terug in de Gold Souk en de Spice Souk. In de Gold Souk, de naam zegt het al, moet je zijn voor goud en juwelen. Hier is echt alles goud wat er blinkt. Een paar straatjes verderop kom je in de Spice Souk, een traditionele markt met kruiden en specerijen.

Dubai vakantie

#10 Jumeirah Moskee

De Jumeirah Moskee is de grootste moskee van Dubai en ook de mooiste. Vooral ‘s avonds wanneer de moskee verlicht is. Je kunt de moskee gratis bekijken van buiten. De Jumeirah moskee is de enige moskee in Dubai die je als niet moslim mag bezoeken. Elke dag, behalve vrijdag, wordt er een rondleiding gegeven voor een paar euro.

activiteiten Dubai

Ga je met kinderen naar Dubai en wil je weten wat je er met hen allemaal kunt doen? Lees dan het blog naar Dubai met kinderen.

Tip: verleng je tussenstop in Dubai gratis tot een stedentrip. Dan is een bezoek aan Dubai helemaal voordelig!

Pin voor later:

10 tips voor gratis bezienswaardigheden in Dubai - www.worldwife.nl 10 tips voor gratis bezienswaardigheden in Dubai - www.worldwife.nl

Share: