6 tips voor een stedentrip in Europa

Of je nou gaat fietsen in Berlijn, op zoek gaat naar street art in Liverpool of de liefde viert in Brugge, in een vreemde stad kom je tot leven.

Zelf ben ik een groot fan van stedentrips. Ik vind het heerlijk om door een stad te struinen. Of dat nou dichtbij of ver weg is dat maakt mij niet uit. Zo was ik ooit toerist in mijn eigen stad. Superleuk om een keer te doen. Mijn favoriete stad voor een stedentrip tot nu toe is Valencia. Daar hangt een fijne sfeer, het eten is er heerlijk en Valencia heeft een prachtig strand.

Ik vroeg 6 collega-bloggers naar hun favoriete stad in Europa. Laat je inspireren!

Yvonne van Yvonne van der Laan Photography & Travel tipt Lissabon (Portugal)

De hoofdstad van Portugal, Lissabon, is een heerlijke stad om lekker in rond te dwalen. Echte highlights zijn er niet, hoewel je natuurlijk even op zo’n gele tram moet rijden en een Pastéin de Belém moet proeven. Ook het Mosteiro Jeronimos is de moeite van een bezoekje, maar de echte aantrekkingskracht van Lissabon zit ‘m, wat mij betreft, in de sfeer en de fotogenieke azulejos, die je er overal vindt. En heb je nog een dag over? Huur dan zeker een auto en ontdek het fotogenieke Sintra vlakbij, of rijd door naar het meest westelijke stukje van ‘t Europese vasteland bij  Cabo de Roca.

Meer tips van Yvonne voor een stedentrip naar Lissabon lees je hier.

stedentrip lissabon

Foto: Yvonne van der Laan

Jenny van IkReis tipt Boekarest (Roemenië)

De Roemeense hoofdstad Boekarest is geen voor de hand liggende bestemming voor een stedentrip. Raar. Want Boekarest heeft alle ingrediënten voor een geslaagd weekendje weg! Er gaan dagelijks meerdere betaalbare vluchten naar Boekarest. Eten en overnachten is relatief goedkoop in Oost-Europa. En last but not least: Boekarest heeft een hoop te bieden. Op het eerste gezicht lijkt Boekarest een saaie communistische stad. Kijk je iets beter, dan zie je dat Boekarest vele verstopte schatten heeft. Boekarest heeft een aantal toonaangevende musea, met zowel Christelijke kunst als moderne werken. Boekarest heeft Romeinse fundamenten. Boekarest is groen met ruim opgezette parken waar je kan wandelen en picknicken. Én Boekarest herbergt het grootste gebouw ter wereld: het paleis van voormalig dictator Ceausescu.

Meer tips van Jenny voor een stedentrip naar Boekarest lees je hier.

stedentrip boekarest

Foto: Jenny Smit

Denise van Follow my footprints tipt Alicante (Spanje)

Ik hou vooral van Aziatische en Zuid-Europese steden. De mooiste stad in Zuid-Europa vind ik denk ik nog steeds Rome. Ik had daar, net als in Athene, soms echt het gevoel in het verleden te lopen. Maar ook steden als Venetië en Valletta vond ik schitterend. En Istanbul. Wat een gave stad! Met Barcelona en Bangkok heb ik een speciale band omdat ik er gewoond heb, maar er zijn nog meer steden waar ik me direct thuis voelde. In Valencia bijvoorbeeld. En in Alicante, waar ik in december was. Alicante was echt een verrassing. Een leuke stad met ook nog eens heel veel mooie plaatsjes vlakbij, zoals het kleurrijke Villajoyosa. Echt een aanrader!

Meer tips van Denise voor een stedentrip naar Alicante lees je hier.

stedentrip alicante

Foto: Denise Miltenburg

Carolien van Dream the World tipt Delft (Nederland)

Delft is een heerlijke stad voor een weekendje weg. Het heeft een rijke historie wat je terug ziet in de vele oude geveltjes en musea. Denk maar aan Willem van Oranje, die kwam hier aan zijn einde en ligt hier begraven. En weet jij eigenlijk hoe Delft aan zijn Delfts blauw is gekomen? Een bezoek aan de Porceleyne fles en je weet het! Maar het is zeker niet alleen maar historie in Delft, door de technische universiteit vindt er ook veel innovatie plaats. De vele studenten geven de stad een jonge en hippe sfeer én er zijn heel veel leuke hotspots in Delft. Je kunt hier heerlijk rondstruinen langs grachten met oude geveltjes, genieten op een van de vele terrasjes én tegelijk ook nog wat leren over de geschiedenis van Nederland, wat wil je nog meer.

Meer tips van Carolien voor een stedentrip naar Delft lees je hier.

stedentrip delft

Foto: Carolien Boogaard

Marcella van Marcella Molenaar – Inspire to travel tipt Oslo (Noorwegen)

Zoek je een verrassende stedentrip? Denk dan aan de hoofdstad van Noorwegen: Oslo. De stad met het knusse centrum, het prachtige Koninklijk Paleis, lopen over het dak van Operahuset, het station met de opvallende tijger, het Vigeland park met de blote beelden en het prachtige Akershus Festning uit de 13e eeuw. Vaar met een boot door het Oslo fjord en bezoek museumeiland Bygdøy met het Fram Museum en neem de tijd voor het Norwegian Folk Museum. In de haven shop je bij Aker Brygge en in de hippe wijk Grünerløkka vind je de leukste restaurants. Dan kan alleen maar een geweldig weekend worden.

Meer tips van Marcella voor een stedentrip naar Oslo lees je hier.

Foto: Marcella Molenaar

Jacomijn van Safe & Healthy Travel tipt Porto (Portugal)

Na het lopen van de Camino Frances kwam ik tot rust in het geweldige Porto in Portugal. Ik liep er toch weer een heel aantal kilometers om de mooiste uitzichten te zien en de leukste straatjes te zien. Voor een weekendje weg is het een ideale optie, 2 uurtjes vliegen. Je kunt je er helemaal onderdompelen in Portugeze sferen. Ik zou graag nog een keer terug gaan en kan je dus deze stad echt aanbevelen.

Meer tips van Jacomijn voor een stedentrip naar Porto lees je hier.

stedentrip porto

Foto: Jacomijn Heupink

Dit artikel bewaren voor later? Pin het op Pinterest:
6 tips voor een stedentrip in Europa #stedentrip #citytrip #EuropaReisbloggers tippen hun favoriete stad voor een stedntrip in Europa #citytrip #Europa #stedentrip
Share: