Russische plov (recept)

Onze eerste couchsurfer kwam uit Rusland. Ze sliep twee nachten bij ons en ging in de omgeving op zoek naar de geschiedenis van Vincent van Gogh. Uiteraard hebben we haar ook ons mooie Helmond laten zien. Om ons te bedanken voor onze gastvrijheid maakte ze het Russische gerecht plov. We vonden het heerlijk en daarom wil ik het recept graag met jullie delen.

Wat heb je nodig?
600 gram kipfilet
400 gram rijst
2 winterpenen
2 grote uien
1 bol knoflook
kipkruiden
peper en zout
olie

Hoe maak je het?
Snij de kipfilet in blokjes bak ze bruin in de olie. Snipper de ui en voeg deze toe, samen met de kipkruiden, peper en zout.
Snij de wortel in reepjes en voeg dit samen met de rijst toe. Steek de bol knoflook er ongepeld middenin.
Zet het geheel onder water, tot 2 vingers boven de rijst. Doe het deksel op de pan en zet het vuur hoog voor 15 minuten.
Zet het vuur laag en laat nog 15 minuten pruttelen. Zet dan het vuur uit en dek de pan af met een aantal theedoeken en laat nog 15 minuten staan.

приятного аппетита, oftewel smakelijk eten!

Share: