Pittige Zeeuwse mosselen

Mosselen, ik hou er van. Gebakken, gekookt of gegratineerd, dat maakt me niks uit. Mijn favoriete recept deel ik hier.


Het mosselseizoen loopt zo’n beetje van juli tot april. Ooit werd er gezegd dat mosselen verkrijgbaar zijn als de R in de maand zit maar dat was voordat er gekoeld vervoer bestond. Tegenwoordig is het mosselseizoen als de R in het seizoen zit, dus in de zomer, herfst en winter.

Lees ook: tips voor een week(end) in Zeeuws-Vlaanderen

Met dit recept geniet jij thuis van heerlijk pittige Zeeuwse mosselen. Het kost je ongeveer 15 minuten om dit gerecht te maken.

Wat heb je nodig om pittige Zeeuwse mosselen te maken?

  • 2 kilo Zeeuwse mosselen
  • 1 zakje mosselgroenten
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram spekreepjes
  • scheutje water

Individuele reizen indonesië

Hoe maak je pittige Zeeuwse mosselen?

Laat de gootsteen vollopen met koud water en de mosselen erin schudden. Om ze er weer makkelijk uit te krijgen kun je ze in een zeef/vergiet in het water zetten. Spoel de mosselen goed af.

Controleer goed of de mosselen dicht zijn. Vind je een mossel die open staat? Tik er dan met de bolle kant van een lepel tegenaan. Als ie alsnog dicht gaat dan issie goed, zoniet dan kun je ‘m weggooien. Gooi ook kapotte exemplaren weg.

Bak de spekjes met de knoflook, sambal en de mosselgroenten in de pan. Even aanfruiten en dan een scheut water erbij doen (ongeveer een centimeter is voldoende). Breng het geheel aan de kook en laat vijf minuten zachtjes doorkoken.

Schep vervolgens de mosselen in de pan en doe de deksel erop. Als alles kookt dan de inhoud even omschudden. Zet de pan terug op het vuur en laat de mosselen vijf tot acht minuten koken. Schud het geheel nogmaals om en controleer of alle schelpen opengegaan zijn. Als dat zo is dan zijn de mosselen klaar. Anders nog heel even laten koken. Niet te lang want dan worden de mosselen taai.

Serveer de mosselen met een knoflooksausje, friet, een frisse salade en een lekker glas witte wijn.

Smakelijk eten!

Misschien vind je dit ook lekker:

Marokkaanse gehaktballen
Siciliaanse pasta alla norma
Vietnamese saucijzenbroodjes

Dit recept voor pittige Zeeuwse mosselen bewaren voor later? Pin het op Pinterest:

Met dit recept maak je heerlijk pittige mosselen in een handomdraai.

Share: