Valentijnsdag: 5 steden om de liefde te vieren

Bijna is het weer zover: Valentijnsdag. Een dag waarop verliefde stellen de liefde vieren. Ook al zijn er veel mensen die het een commercieel iets vinden. De kaarten, bloemen en cadeautjes vliegen in deze periode als zoete broodjes over de toonbank. Maar veel leuker dan een kaartje, boek, fles parfum of een etentje is samen een stedentrip maken.

Als je aan romantiek denkt denk je vaak aan Parijs, een stad die bekend staat als de stad van de liefde. Of aan Venetië, een stad die ook in de top 10 staan van romantische bestemmingen. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken, niet alleen in het buitenland maar ook in ons eigen Nederland. Ik geef je daarom vijf alternatieven die zeker zo leuk, maar veel origineler zijn:

#1 Zadar

Geniet in Zadar samen met de liefde van je leven van ‘s werelds mooiste zonsondergangen (volgens Alfred Hitchcock). Ontdek de oude, sfeervolle binnenstad en luister naar de lieflijke klanken van het zee-orgel. Succes gegarandeerd!
wat te doen in zadar<

#2 Praag

Als er een Europese stad is die qua romantiek zeker niet onder hoeft te doen voor Parijs is het Praag! Hang een lovelock aan de Karelsbrug en wrijf er meteen even over het achterste van Nepomuk. Het schijnt geluk te brengen.

valentijnsdag in praag

#3 Madrid

Vergeet Barcelona en boek een weekendje Madrid. Madrid is een stuk minder toeristisch en veel gezelliger. Wandel samen met je geliefde door het Parque del Buen Retiro, huur er een bootje en ga picknicken op het water. Romantischer kan bijna niet.

wat te doen in Madrid

#4 Riga

De binnenstad van Riga staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet voor niks. Slenter er hand in hand door de gezellige straatjes langs de bezienswaardigheden en laat je verwennen in een spa.
wat te doen in Riga

#5 Den Haag

Vier de liefde in ons eigen land en neem je Valentijn meer naar Den Haag om prinsheerlijk te genieten in deze koninklijke stad. Wandel over het Noordeinde, ook wel de Champs Elysees van Den Haag genoemd, bezoek het paleis met zijn prachtige tuinen en ga heerlijk eten bij Pastis. Den Haag is zoveel leuker dan Parijs!

paleis noordeinde den haag

Ben je op zoek naar een romantisch cadeau voor je geliefde? Lees dan 8x de leukste cadeaus voor reizigers voor Valentijnsdag.

Dit artikel bewaren voor later? Pin het op Pinterest:
5 steden om de liefde te vieren #valentijnsdag #valentinesday #stedentrip5 steden om de liefde te vieren #valentijnsdag #valentinesday #stedentrip

Share: