Wat te doen op Koh Lanta: 7 tips

Koh Lanta is misschien niet het mooiste eiland van Thailand maar het is wel een ontzettend relaxed eiland. Eigenlijk vind ik dat je Koh Lanta niet mag overslaan als je naar Thailand gaat. In dit blog geef ik je zeven tips die je er van zullen overtuigen dat jij Koh Lanta wilt gaan bezoeken.

Aan het einde van mijn rondreis door Thailand strijk ik een paar dagen neer op het fijne eiland Koh Lanta, in de Andamanzee. Koh Lanta is nog niet zo overspoeld met toeristen zoals bijvoorbeeld Koh Phi Phi. Ik boek een bungalow aan het strand van Klong Khong Beach om een paar dagen te relaxen en het eiland te gaan ontdekken.

1. Huur een scooter op Koh Lanta

Koh Lanta is een klein eiland en heeft maar een paar wegen. Dit maakt het makkelijk om het eiland met een scooter te gaan verkennen. Als je een scooter huurt vraag dan meteen naar de Lanta Biker Map. Op deze plattegrond staan alle wegen en bezienswaardigheden van het eiland.

Let op: scooters in Thailand vallen in de categorie motors. Om hierop te mogen rijden heb je dus een motorrijbewijs nodig.

scooter huren Koh Lanta

2. de stranden van Koh Lanta

Op Koh Lanta zijn de stranden niet overvol. Sterker nog, op sommige strandjes was helemaal niemand toen ik er was. Hoe fijn is dat? Het strand van Long Beach staat bekend om de vele bars en restaurantjes waardoor het ook wat drukker is. Meer rust vind je op Khlong Nin Beach. Het strand van Kantiang Bay, met zijn cliffen en mooie uitzichten is mijn favoriet. Klong Khong Beach, het strand voor de deur van mijn bungalow, is ook weer wat drukker. ‘s Avonds is het hier gezellig bij een van de vele barretjes waar de bekende Thaise vuurshows te zien zijn.

tips Koh Lanta

3. Koh Lanta National Park

De route naar het nationaal park is misschien nog wel mooier dan het park zelf. Stop bij een van de vele prachtige vergezichten. De kans is groot dat je onderweg apen tegenkomt. Of, zoals ik, een metersgrote varaan die op zijn gemak de weg oversteekt. Om het park in te mogen betaal je een paar baht entree.

4.Why Not Bar

De Why Not Bar is bij uitstek mijn favoriete bar op Koh Lanta. De locatie (op het strand van Kantiang Bay) en de sfeer zijn geweldig! De Why Not Bar ligt op de route naar Koh Lanta National Park.

Why Not Bar Koh Lanta

5. Laat de hond uit

Bij Lanta Animal Welfare worden honden en katten opgevangen en verzorgd door vele vrijwilligers. Je kunt Lanta Animal Welfare bezoeken en er een rondleiding krijgen, knuffelen met de katten en/of een wandeling maken over het strand met een van de honden.

6. Lanta Old Town

Ondanks dat er maar een paar wegen op Koh Lanta zijn presteer ik het om de verkeerde afslag te nemen om in Lanta Old Town te komen. Ik om er vrij snel achter en draai om. Lanta Old Town ligt in het midden van het eiland, aan de oostkust. Dit maakt dat het nooit ver weg is van waar je verblijft. Lanta Old Town is eigenlijk niet meer dan één straat vol met leuke winkeltjes en restaurantjes.

wat te doen op Koh Lanta

7. Four Islands Tour

De Four Islands Tour is fantastische tour. Je gaat de hele dag op pad met een (longtail)boot, snorkelt met prachtige vissen, zwemt door een grot vol vleermuizen en luncht op een paradijselijk strand.

Tip: neem een dry-bag mee om je spullen droog te houden als je deze trip gaat doen.

De beste tijd om naar Koh Lanta te gaan is tussen november en april. Meer tips voor het bezoeken van Koh Lanta vind je in de reisgids Koh Lanta die collega blogger Danique schreef.

Dit artikel bewaren voor later? Pin het op Pinterest:

Wat te doen op Koh Lanta, Thailand
Tips voor een fantastisch verblijf op Koh Lanta, het meest relaxte eiland in de Andaman Zee, Thailand
Wat te doen op Koh Lanta | 7 tips voor activiteiten op Koh Lanta, Thailand

 

Share: