Thaise Khao Pad Gai (fried rice – recept)

Een van de dingen waar ik ontzettend van heb genoten tijdens mijn rondreis door Thailand was het eten. Het ene gerecht nog lekkerder dan het andere. Op straat of in een restaurant, nergens viel het tegen. In Chiang Mai kreeg ik kookles in de kookschool van Mam. Ik leerde er een van mijn favoriete gerechten maken: gebakken rijst met kip (Khao Pad Gai ofwel fried rice). Ik maak het thuis nog regelmatig en denk dan weer terug aan die heerlijke tijd in Thailand. Wil jij ook wel eens fried rice maken? Hier is het recept:

Wat heb je nodig?

200 gram gestoomde rijst
50 gram kipfilet in kleine blokjes (of garnalen of tofu)
20 gram wortel, in stukjes
20 gram lente ui, in stukjes
20 gram baby mais, in stukjes
2 el oestersaus
2 el vissaus
1 tl suiker
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ei
2 el plantaardige olie

Hoe maak je het?

Verwarm de olie in een wok. Bak de knoflook goudbruin en voeg de kip toe. Voeg het ei toe als de kip gaar is. Roer goed.

Voeg wortel, baby mais, suiker, oestersaus en vissaus toe. Blijf roeren totdat de groenten gaar zijn.

Voeg de rijst en lente ui toe en roer alles goed door elkaar. Dien de fried rice op in een mooi kommetje en eet, net als de Thai, met stokjes.

Smakelijk!

P.S. De stokjes op de foto kocht ik als souvenir in Singapore, waar ik mijn rondreis door Thailand eindigde.

Share: