Street art en graffiti in Boxtel

In dit blog neem ik je mee naar de mooiste street art en graffiti in Boxtel.

Street art en graffiti in Boxtel

Er is niet zo heel veel street art te vinden in Boxtel maar het feit dat er een een jaarlijks terugkerend street art festival gehouden wordt trok mijn aandacht. En dus stap ik op een zondagmiddag in de auto en rij ik in een half uurtje naar Boxtel.

Muziekhuis

De eerste stop is het Muziekhuis aan de Passage Riche in het centrum van Boxtel. In de schilderingen op de muren van het Muziekhuis zie je de geschiedenis van de popmuziek sinds de jaren 60 terug met portretten van Arianne Grande, Madonna, Tupac, Elvis Presley en Frank Sinatra.

Street art in Boxtel, Noord-Brabant

De Walnoot

Ik stap weer in de auto en rij naar Gemeenschapshuis de Walnoot. Op het grasveld voor het gemeenschapshuis staat een transformatorhuisje wat opgeleukt is met een aantal vogels. Buurtbewoners konden kiezen uit 4 onderwerpen: vogels, muziek, jaargetijden en eten. De meerderheid koos voor vogels en dit is het resultaat.

Graffiti festival Tunnel Vision Boxtel

Garageboxen Hoogheem

Bij de flats in de wijk Hoogheem zijn 2 garageboxen opgefleurd. De eerste, een kleurrijke onderwaterwereld, was een cadeau voor het 50-jarig bestaan van de flats in de wijk Hoogheem.

Street art in de wijk Hoogheem in Boxtel

Later werd de tweede garagebox opgeleukt met als thema savanne, omdat de huurdersvereniging graag een leeuw wilde zien.

street art en graffiti in Boxtel

Duits lijntje (tunnel)

Stichting Tunnel Vision wil het negatieve imago van graffiti en street art doorbreken en toegankelijk maken voor iedereen. Dat doen ze onder andere door het organiseren van het Graffiti Festival Tunnel Vision, bij het Duits Lijntje.

Het Duits Lijntje is een voormalig spoortraject dat het Duitse Wesel verbond met het Nederlandse Boxtel. Sinds 1984 is het spoor niet meer in gebruik maar de rails liggen er nog steeds. Onder het viaduct komen jaarlijks zo’n 60 kunstenaars samen om nieuwe pieces te maken.

Graffiti Duits Lijntje Boxtel
street art in Boxtel

Meer street art en graffiti in Noord-Brabant:

street art en graffiti in Eindhoven
street art en graffiti in Helmond
street art en graffiti in Breda

De mooiste street art en graffiti in Boxtel
Murals van Frank Sinatra, Elvis, Madonna en meer vind je in Boxtel, Noord-Brabant
Hier vind je de mooiste street art en graffiti in het Brabantse Boxtel

Share: