Doen in Utrecht: indoor skydiven

Voor veel mensen is parachutespringen iets wat op de bucket list staat. Maar voor iedereen die dit net als ik niet durft, is er een alternatief: indoor skydiven. Wel die vrije val, niet de doodsangsten.

Sommige mensen durven echt alles. Ze springen uit vliegtuigen, duiken van hoge rotsen of gaan bungeejumpen. Nou, mij niet gezien!

Vroeger durfde ik wel iets meer maar sinds ik een parasailer heb moeten redden is dat toch wel wat veranderd. Het touw van de parachute waar het meisje onder hing schoot los van de boot die haar trok. Stuurloos, met de wind in de rug, vloog ze met haar parachute recht op een hotel af. Terwijl het meisje doodsangsten uitstond probeerde ik haar, samen met tientallen anderen die op het strand aanwezig waren, uit alle macht naar beneden te krijgen. De opluchting was ontzettend groot toen het meisje uiteindelijk ongedeerd op het strand stond. Een hele heftige ervaring! Voor mij, laat staan voor het meisje.

Ook ben ik eens met vriendinnen gaan abseilen. Bleek een van de vriendinnen niet goed gezekerd te zijn. Maar goed dat ze het even controleerde voordat ze zichzelf achterover liet vallen!

En toch lijkt het me fantastisch om te vliegen. Maar mijn leven is me ook veel waard. Dus toen ik mee werd gevraagd om te gaan indoor skydiven zei ik volmondig ja. Vliegen zonder risico’s, dat durf ik wel. Denk ik.

City Skydive Utrecht

City Skydive Utrecht

Dus rijden we op een zaterdag in september met z’n vijven naar Utrecht. Als je over de A2 rijdt zie je het gebouw van City Skydive al liggen. Bij binnenkomst melden we ons bij de receptioniste die ons een instructeur toewijst. Samen met hem gaan we de spullen uitzoeken die we nodig hebben om te mogen indoor skydiven: een overal, helm en oordopjes.

Vervolgens worden we naar een filmzaal gebracht waar we een instructievideo te zien krijgen. Ik ben zo opgewonden en zenuwachtig dat ik meerendeel vergeten ben als we bij de windtunnel aankomen. Vanwege de herrie is praten hier onmogelijk dus wordt er gecommuniceerd met handgebaren. Maar hoe moesten die gebaren ook alweer?

Indoor skydiven Utrecht

We gaan vliegen

En dan is het zover: ik ga vliegen! Ben ik er klaar voor? Nee. Vind ik het spannend? Heel erg! De instructeur geeft even een showtje weg in de windtunnel voordat wij zelf mogen. Gelukkig hoef ik niet als eerste dus kan ik eerst even kijken hoe de anderen het er vanaf brengen.

Dan is het mijn beurt. Ik ga in de deuropening staan met mijn armen omhoog en naar achteren en buik naar voren. Zo laat ik me langzaam voorover vallen. De wind pakt me op en dan zweef ik! Wauw, wat gaaf! De instructeur geeft instructies als kin omhoog, benen strekken en vooral: relax. Ik mag één minuut rond fladderen en die tijd vliegt voorbij.

Helemaal enthousiast stap ik uit de tunnel en ik kan niet wachten op de tweede ronde. In totaal mogen we drie keer vliegen. Ik merk de tweede keer dat het al wat beter gaat. Omdat ik weet wat me te wachten staat ben ik ook niet meer zo gespannen.

De derde keer is echt de meest fantastische ervaring ooit! Na wat rondfladderen voert de man die die windsnelheid bedient de snelheid op tot ruim 170 kilometer per uur en samen met de instructeur vlieg ik helemaal tot boven in de 20 meter hoge windtunnel. Echt geweldig dit, een ervaring om nooit meer te vergeten!

We leveren onze uitrusting in en ik weet zeker: dit ga ik nog eens een keer doen!

Doen in Utrecht: indoor skydiven

Indoor skydiven is niet goedkoop. Voor drie keer een minuut skydiven betaal je €69,50. Je bent dan ongeveer twee uurtjes bezig én je krijgt een certificaat.

Bekijk hieronder de video van het indoor skydiven bij City Skydive in Utrecht.

Share: