5x gratis genieten met kerst in Düsseldorf

Mooi verlichte straten, de kerstboom in huis, kerstmuziek op de radio, struinen over kerstmarkten, kerstfilms kijken. Ik hou wel van de kerstsfeer. En dan vooral in Duitsland. In Düsseldorf pakken met kerst ze altijd flink uit met de decoraties en de kerstmarkten zijn er gezellig.

Kerst is vaak ook een dure tijd. Er wordt veel geld uitgegeven aan cadeaus voor geliefden en aan feestelijke maaltijden. Gelukkig kun je ook van de kerstsfeer in Düsseldorf te genieten zonder geld uit te geven. Helemaal gratis dus. De onderstaande vijf dingen kosten namelijk niks, noppes, nada. En wel zo makkelijk: ze liggen alle vijf op loopafstand van elkaar.

#1 Lichtshow in Schadow-Arkaden

In het midden van winkelcentrum Schadow-Arkaden staat een 12,5 meter hoge kerstboom die voorzien is van 33.000 led-lichtjes. Op elk heel uur start er een drie minuten durende lichtshow. Bewonder de boom terwijl de lichtjes dansen op de kerstmuziek.

kerstboom düsseldorf

#2 De dansende dieren van Galeria Kaufhof

Elk jaar vinden zo’n 500 speelgoeddieren hun weg naar de etalages van Galeria Kaufhof aan de Heinrich Heine Allee. Voor kerst 2017 wass het thema ‘Circus Ronelli’. Knuffelapen, -beren en andere dieren voeren hun (circus)act op voor de vele voorbijgangers. Druk je neus tegen het raam en geniet van het winterse schouwspel.

shoppen düsseldorf

#3 Live muziek op de Jan Wellem Platz

Op de kerstmarkt aan de Jan Wellem Platz staat een overkapping die eruit ziet als een sterrenhemel. Hieronder treed elke avond tussen 19.00 uur en 20.00 uur een andere artiest op welke gospelmuziek, jazz of kerstliedjes ten gehore brengt.

#4 Window shoppen op de Königsallee

De Königsallee is de duurste winkelstraat van Düsseldorf. Hier vind je winkels als Prada en Louis Vuitton die hun etalages tijdens de kerstperiode prachtig versieren. Wandel langs de etalages en geniet van de decoraties, de vele lichtjes en droom van de tijd dat je geld genoeg hebt om hier te shoppen.
gratis kerst in Düsseldorf

#5 Slenteren over de kerstmarkt

Toegegeven, het is heel lastig om geen geld uit geven op de kerstmarkt in Düsseldorf. Maar niet onmogelijk. Geniet van de mooie lichtjes die je overal om je heen ziet, van de gouden engeltjes op de Engelchenmarkt, de fonkelende sterren op de Sternchenmarkt en de geur van gepofte kastanjes, glühwein en andere lekkernijen.

kerstmarkt düsseldorf

Vervoer naar de kerstmarkt in Düsseldorf

Je kunt natuurlijk met de auto naar de kerstmarkt in Düsseldorf gaan maar dan is er altijd iemand die niet van de glühwein, eierpunch of warme chocolademelk met rum kan genieten. Ideaal zijn dan de busreizen van Oad. Er zijn verschillende opstapplaatsen door heel Nederland. Je boekt een busreis naar de kerstmarkt in Düsseldorf vanaf €21,- pp. Klik hier om te boeken of voor meer informatie.

Niet gratis maar erg leuk om te doen is de hieronder genoemde rondleiding in kerstsfeer.

Naast Düsseldorf zijn er veel meer leuke kerstmarkten te vinden. Niet alleen in Duitsland maar ook in België en Nederland. Melissa van AllinMam.com zette de leukste 15 kerstmarkten voor je op een rijtje.

Ben je met kerst in Düsseldorf en wil je er overnachten? ↓Booking.com

kerstmarkt Düsseldorf

Pin voor later:

Geniet van de kerstsfeer in het Duitse Düsseldorf #kerstmarkt #kerst #kerstmis #duitsland5x gratis kerst in Düsseldorfkerstmarkt Dusseldorf

Share: