5x gratis kerst in Dusseldorf

Mooi verlichte straten, de kerstboom in huis, kerstmuziek op de radio, struinen over kerstmarkten, kerstfilms kijken. Ik hou wel van de kerstsfeer. En dan vooral in Duitsland. Daar pakken ze altijd flink uit met de decoraties en de kerstmarkten zijn er gezellig. Zo vind ik Dusseldorf een hele fijne stad om naar toe te gaan tijdens de kerstperiode.

Kerst is vaak ook een dure tijd. Er wordt veel geld uitgegeven aan cadeaus voor geliefden en aan feestelijke maaltijden. Gelukkig kun je ook van de kerstsfeer in Dusseldorf te genieten zonder geld uit te geven. Helemaal gratis dus. De onderstaande vijf dingen kosten namelijk niks, noppes, nada. En wel zo makkelijk: ze liggen alle vijf op loopafstand van elkaar.

#1 Lichtshow in Schadow-Arkaden

In het midden van winkelcentrum Schadow-Arkaden staat een 12,5 meter hoge kerstboom die voorzien is van 33.000 led-lichtjes. Op elk heel uur start er een drie minuten durende lichtshow. Bewonder de boom terwijl de lichtjes dansen op de kerstmuziek.

#2 De dansende dieren van Galeria Kaufhof

Elk jaar vinden zo’n 500 speelgoeddieren hun weg naar de etalages van Galeria Kaufhof aan de Heinrich Heine Allee. Voor kerst 2017 is het thema ‘Circus Ronelli’. Knuffelapen, -beren en andere dieren voeren hun (circus)act op voor de vele voorbijgangers. Druk je neus tegen het raam en geniet van het winterse schouwspel.

#3 Live muziek op de Jan Wellem Platz

Op de kerstmarkt aan de Jan Wellem Platz staat een overkapping die eruit ziet als een sterrenhemel. Hieronder treed elke avond tussen 19.00 uur en 20.00 uur een andere artiest op welke gospelmuziek, jazz of kerstliedjes ten gehore brengt.

#4 Window shoppen op de Königsallee

De Königsallee is de duurste winkelstraat van Dusseldorf. Hier vind je winkels als Prada en Louis Vuitton die hun etalages tijdens de kerstperiode prachtig versieren. Wandel langs de etalages en geniet van de decoraties, de vele lichtjes en droom van de tijd dat je geld genoeg hebt om hier te shoppen.

#5 Slenteren over de kerstmarkt

Toegegeven, het is heel lastig om geen geld uit geven op de kerstmarkt in Dusseldorf. Maar niet onmogelijk. Geniet van de mooie lichtjes die je overal om je heen ziet, van de gouden engeltjes op de Engelchenmarkt, de fonkelende sterren op de Sternchenmarkt en de geur van gepofte kastanjes, glühwein en andere lekkernijen.

kerstmarkt dusseldorf

Pin voor later:

5x gratis kerst in Dusseldorf

Share: