10 handige apps voor op reis

De vakantietijd is weer aangebroken. Een tijd waarin veel mensen op reis gaan. Blijf je binnen Nederland, ga je naar de Spaanse kust of maak je een verre reis? De volgende 10 apps zijn ontzettend handig!

1. Wifi finder
Met deze app kun je heel makkelijk zien waar er in de buurt wifi is. Zoek voordat je vertrekt op de locatie waar je naartoe gaat en download de offline database. Zo kun je toch die jaloersmakende foto op Facebook zetten.

2. Google Translate
Niet alleen makkelijk om woorden en/of zinnen mee te vertalen maar je kunt met deze app ook je je camera op een tekst richten om de vertaling meteen in beeld te krijgen. Werkt ook zonder internetverbinding.

3. De Vakantiedokter
Reizen is genieten. Maar stel dat er toch iets gebeurt waarvoor je medisch advies nodig hebt, dan kun je via deze app chatten met de vakantiedokter van Zilveren Kruis. Gewoon in je eigen taal.

4. SOS op reis
Voor alle dingen waarvan je hoopt dat ze niet zullen gebeuren is er SOS op Reis. De app kent de lokale equivalent van 112 in honderden landen, maar ook nummers van vrijwel alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen, banken en telecomproviders. Nou maar hopen dat je telefoon met daarop deze app niet wordt gestolen.

5. Maps.me
Verdwalen hoeft niet meer met de app Maps.me. Download de kaarten als je online bent en je kunt ze offline gebruiken. Ideaal!

reis apps
6. XE Currency
Simpelweg de snelste, beste en meest gebruiksvriendelijke wisselkoers app. Heb je even geen internet? Dan kiest de app de laatst gebruikte wisselkoers.

7. Weeronline
Je wilt natuurlijk van een heerlijk zonnetje genieten als je op reis bent. De app van Weeronline vertelt je of je dat zonnetje inderdaad kunt verwachten. En ook dat het thuis pijpenstelen regent 🙂

8. Tripadvisor
Wil je weten hoe anderen denken over een hotel, excursie of een bezienswaardigheid? Miljoenen mensen geven hun mening op Tripadvisor. Hier zie je meteen of dat ene restaurantje in de buurt de moeite waard is of niet.

9. Douane Reizen
Hoeveel namaakartikelen mag ik meenemen? Het antwoord vind je in de app Douane Reizen. Per continent zie je wat je wel én niet je in en uit mag voeren. Daarnaast bevat de app handige converters van valuta tot schoenmaten en vertalingen van standaardzinnen. Ook leuk: met deze app kun je zelf je bagage door de ‘x-ray’ halen.

10. Vakantiebieb
Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer te leuren met stapels boeken voor op reis. Je leest gewoon op je telefoon, tablet of e-reader. De Vakantiebieb stelt gratis boeken beschikbaar voor volwassenen en kinderen. Let op: de boeken zijn alleen tijdens vakantieperiodes te lezen.

Welke app vind jij handig als je op reis bent?

Share: