Eten en drinken in Madrid

Spanje, ik hou ervan. De mensen, de taal, de cultuur, het klimaat maar vooral van het eten! En de prijs van het eten. Want eten in Spanje is lekker goedkoop. Spanjaarden kennen ze vier eetmomenten: het ontbijt, het middageten (rond 14.00 uur), een tussendoortje (rond 18.00 uur) en het diner (rond 21.00 uur). Onlangs was ik met mijn zoon in Madrid en daar aten wij bij:

1. Mercado de la Reina
Een trendy zaakje waar wij hebben ontbeten aan de lange bar met uitzicht op de vitrines met overheerlijke broodjes met ham. Bij Mercado de la Reina kun je ook terecht voor lunch, diner en cocktails.

Mercado de la Reina, Gran Via 12

Mercado de la Reina, Gran Via 12

2. Real cafe Bernabeu
Mijn zoon is een ontzettend voetballiefhebber dus wat is er dan mooier dan ontbijten met uitzicht op het gras waar Real Madrid zijn thuiswedstrijden speelt?

Real cafe Bernabeu, Av. de Concha Espina 1

Real cafe Bernabeu, Av. de Concha Espina 1

3. Cervezeria 100 montaditos
In deze broodjeszaak verkopen ze 100 verschillende belegde minibroodjes. Je zoekt uit op de kaart welke je wilt om die vervolgens aan de kassa te bestellen. Op nummer. En dat vond ik leuk omdat ik zo mijn onlangs geleerde Spaanse getallen kon oefenen. De verschillende broodjes waren erg lekker. Vooral het chocoladebroodje met reepjes witte chocolade en een toef slagroom was favoriet.

Cervezeria 100 montaditos, Calle Mayor 22

Cervezeria 100 montaditos, Calle Mayor 22

4. Meson Rincon de la Cava
Onder Plaza Mayor vonden wij, in een soort grot, dit schattige tapasrestaurant met prachtige plafondschildering boven de bar. Door de verschillende nissen is er een intieme sfeer gecreëerd. De tapas was er heerlijk! Net als de tinto de verano.
Meson Rincon de la Cava Madrid

Meson Rincon de la Cava, Calle Cava de San Miguel 17

Meson Rincon de la Cava, Calle Cava de San Miguel 17

5. Mercado de San Miguel
Hét foodwalhalla van Madrid. In deze bijna 100 jaar oude markthal kun je bij diverse stalletjes terecht voor allerlei tapas en andere lekkere hapjes en drankjes, die je aan een van de tafels in het midden op kunt eten. Je vindt deze overdekte markthal vlak achter Plaza Mayor. Ik at er o.a. een bordje paëlla.
Mercado de San Miguel madrid

Mercado de San Miguel, Plaza de San Miguel

Mercado de San Miguel, Plaza de San Miguel

6. Chocolateria San Ginés
Als je in Madrid bent moet je churros met chocolade eten hadden ze mij voordat ik ging verteld. Dus wij op zoek naar de beste chocolateria van Madrid, San Ginés. San Ginés is de oudste chocolateria (sinds 1894) van Madrid en de populairste. Er stond een lange rij buiten te wachten toen wij eraan kwamen waardoor ik even twijfelde of ik echt wel churros wilde eten. Toch maar in de rij en dat ging vrij snel. Je bestelt aan de kassa waar je een bonnetje krijgt dat je aan een ober geeft als je een tafeltje gevonden had (wat niet meeviel). Even later werden de lekkerste churros van Madrid gebracht! San Ginés is 365 dagen per jaar, 24 uur per dag open en bij de Madrilenen erg populair na het stappen en als ontbijt op 1 januari.
churros san gines madrid

San Gines, Pasadizo de San Ginés 5

San Gines, Pasadizo de San Ginés 5

7. KFC
Omdat zoonlief mee was moest er ook bij KFC gegeten worden. Zijn favoriete eten. Ondanks dat ik best wel van fastfood hou was ik nog nooit bij KFC geweest. En eerlijk waar, de kipkluifjes uit de bucket waren zeker de moeite waard!

KFC, Calle Mayor 1

KFC, Calle Mayor 1

Share: