Street art in Rotterdam

Tijdens een weekend in Rotterdam maak ik een flinke wandeling langs een heleboel gave street art. In dit blog neem ik je mee langs de mooiste werken.

Ik start mijn wandeling vanuit het Sparks Hostel waar ik verblijf. Ik loop de West-Kruiskade op en word meteen getrakteerd op een flinke mural. Dit kunstwerk is gemaakt door Onesto, een van meest invloedrijke personen van de Braziliaanse street artscene. In zijn werk laat hij, beïnvloedt door hiphop en comics uit de jaren ’80, het straatleven van Brazilië zien.

Street art in Rotterdam
Op de hoek van de Josephstraat maakte Insane51 een licht psychedelisch portret van John Travolta als gangster Vincent Vega in de film Pulp Fiction.

Street art in Rotterdam
Rotterdammer Aniel maakte onderstaande abstracte mural in de Gouvernestraat. Hij maakt gebruik van de verschillen van het gebouw zelf waardoor het een soort van mozaïek wordt.

Street art in Rotterdam

Naast de Pauluskerk aan de Mauritsweg maakte de Braziliaan Onio een abstracte, zwart/wit mural. Zijn kunst staat voor de chaos in de maatschappij.

Street art in Rotterdam

Op een pand aan de Oude Binnenweg stuit ik op een jazzvoorstelling. Twee figuren dansen er op pianotoetsen. Street artists duo Joren Joshua en Ilse Weisfelt maakten deze mural als verwijzing naar een jazzclub die hier vlakbij gezeten heeft.

Street art in Rotterdam

Ik loop de Witte de Withstraat in en het eerste werk dat ik zie is een witte aap. Ox-Alien en Mark Goss maakten dit werk in opdracht van de eigenaar van Café de Witte Aap.

Street art in Rotterdam

Als ik me omdraai kijk ik recht in het gezicht van Mr Merida, een portret gebaseerd op een foto die gemaakt is in Merida, Mexico. Maker Tymon probeert hiermee het gevoel dat een reis bij hem gemaakt heeft mee naar zijn thuisland te nemen.

Street art in Rotterdam

Nadat in verschillende steden aanslagen werden gepleegd door automobilisten die op publiek inreden werden er in de Witte de Withstraat grote plantenbakken geplaatst ter beveiliging. Deze diarreebruine bakken zijn door Lastplak Collective opgefleurd met op elke zijde van de bak een uniek ontwerp.

Street art in Rotterdam

Een stukje verderop in de straat maakte eerder genoemde Tymon in samenwerking met Robert Rost de muurschildering ‘Love Birds’. Bijzonder is dat Tymon via dit werk zijn geliefde ten huwelijk heeft gevraagd. Niet bekend is of ze ja heeft gezegd 😉

Street art in Rotterdam

Aan het einde van de Blekerstraat stuit ik op een parade van strak gestileerde figuren, herkenbaar in het werk van Ces53. Ces53 was een van de eerste graffitimakers die in Nederland, België en Duitsland op treinen spoot.

Street art in Rotterdam
Een stukje verderop, aan de Baan, hebben maar liefst 10 kunstenaars hun creativiteit losgelaten op één  muur. Het gaat om Ox-Alien, Edo Rath, Sake, Pinwin, Grrt, Boortorrie, Oles, June, 6of7 en KBTR, allen behorende bij Lastplak Colletive. Als je goed kijkt kun je er de Skyline van Rotterdam in herkennen.

Street art in Rotterdam
Aan het 3e Westewagenhof werkten drie kunstenaars samen aan één project. De vossenkop aan de rechterkant is gemaakt door I Am Eelco, het konijn aan de linkerkant door Thor en de paarse rook die uit de pijp van het konijn komt en de twee werken met elkaar verbind is een creatie van Ox-Alien.

Street art in Rotterdam

Naast al deze gave street art in Rotterdam spotte ik eerder hele mooie werken in de volgende steden:

Ben je in, of ga je naar Rotterdam en wil je ook een gave street artwandeling maken? Download dan de app Rewriters en kies één van de vele routes.

Dit artikel bewaren voor later? Pin het op Pinterest:

Wandel mee langs de mooiste street art in Rotterdam #streetart #Rotterdam #NederlandStreet art in Rotterdam #streetart #Rotterdam #Nederland

Share: