Tiger & Turtle, de langzaamste achtbaan ter wereld

Als je aan een achtbaan denkt denk je vaak aan snelheid. En juist die snelheid is iets wat de Tiger & Turtle mist. Op deze achtbaan rijden geen karretjes maar hier wandel je overheen.
De Tiger & Turtle staat Duisburg, vlak over de grens bij Venlo. Nadat ik er op internet over had gelezen wilde ik er graag een keer naar toe. En dus stapte ik op een mooie voorjaarsdag in de auto.

De Tiger & Turtle Magic Mountain, zoals de achtbaan officieel heet, is een kunstwerk dat gebouwd is op een voormalige vuilstortplaats en is gemaakt door Heike Mutter en Ulrich Genth. Het is gemaakt van zink en staal dat uit de nabijgelegen mijnen komt. Bijzonder is dat de Tiger & Turtle in het donker gecreëerd is. De naam Tiger & Turtle is ontstaan uit een combinatie van snelheid (tijger) en traagheid (schildpad).

Tiger & Turtle Duisburg

Nadat ik de auto geparkeerd heb wandel ik richting achtbaan. Ik neem de officiële route maar het is ook mogelijk om een verkorte route te lopen over een zogenoemd olifantenpaadje via een steile klim. Bij het kunstwerk aangekomen loop ik er eerst een keer omheen om het van alle kanten te bekijken. Dan is het tijd om door het hek te gaan en de achtbaan op te lopen. Heel bijzonder dit!

Wandelend (als een schildpad) door de bochten van de achtbaan geniet ik van het uitzicht. Ook al is het vooral industrie wat je ziet. Je bent tenslotte in het Ruhrgebied. Je vraagt je misschien af het het zit met de looping want we kunnen natuurlijk niet over de kop lopen. Dat klopt. Het deel van de looping is dan ook afgesloten. De Tiger en Turtle telt 249 treden die gemaakt zijn van roosters. Mensen met hoogtevrees zullen hier niet blij van worden. Ik heb denk ik alle treden wel geraakt en na een uurtje sta ik weer beneden.

Tiger & Turtle Magic Mountain Duisburg

De Tiger & Turtle is geen attractie waar je jezelf een hele dag kunt vermaken. Gelukkig is er in de buurt nog meer te beleven. Ik kies ervoor om naar het nabijgelegen Landschaftspark te gaan, een park dat ontstaan is op de plek van een stilgelegd hoogovencomplex.

De Tiger & Turtle is 24 uur per dag gratis te bezoeken, mits het niet te hard waait. In de buurt is voldoende parkeergelegenheid. De Tiger & Turtle ligt in een Umweltzone wat betekent dat je een milieusticker nodig hebt. Deze koop je bij de ANWB. Kom je met het openbaar vervoer? Pak dan tram 903 en stap uit bij halte Tiger & Turtle.

Dit artikel bewaren voor later? Pin het op Pinterest:
Wandel door de langzaamste achtbaan ter wereld: de Tiger & Turtle Magic Mountain in Duisburg, DuitslandTiger & Turtle Magic Mountain is niet zomaar een achtbaan maar de langzaamste ter wereld in Duisburg, Duitsland

Share: