Staycation: de 7 leukste thuisblijftips

Heel de wereld is in de ban van het Coronavirus en reizen is niet meer zo vanzelfsprekend. Kies jij ervoor om dit jaar thuis te blijven? Ook thuis kun je het leuk maken. Ook reisgerelateerd. Ik geef je 7 tips voor als je al dan niet vrijwillig gekozen hebt voor thuisblijven:

Speel eens een spelletje

Mijn zoon en ik doen het nog regelmatig: een gezelschapsspel spelen. Onze favoriet is Ticket to Ride Europe, waarbij je met de trein door Europa aan de hand van bestemmingskaarten. Andere leuke gezelschapsspellen zijn 7 Wonders, Peaky Blinders, Azul en Escape Room Jumanji.

Le Paper Globe - DIY papieren wereldbol | www.worldwife.nl

Maak je eigen wereldbol

Ben je graag creatief bezig? Maak dan je eigen wereldbol van papier. Download de wereldbol op stevig papier, knip ‘m uit en vouw ‘m in elkaar. Makkelijk en super leuk!

Bezoek musea online

Dat veel musea hun deuren gesloten hebben wil niet zeggen dat je er geen kijkje kunt nemen. Er zijn namelijk honderden musea die virtuele tours aanbieden. De interessantste zijn:

Klik hier voor meer musea met virtuele tours en online exposities.

tips thuisblijven coronavirus

Droom weg naar mooie bestemmingen met een reisboek

Alsof je er al bent! Dat gevoel krijg je bij het lezen van een goed reisboek. Kruip lekker op de bank met een van onderstaande boeken. Leesplezier gegarandeerd.

De bijenkoningin – Christina Caboni
Op een ochtend loopt de Italiaanse Angelica een pad af in Zuid-Frankrijk op zoek naar een bijenkorf. Ze reist de wereld rond als imker en houdt van haar vrijheid, ook al moet ze de turquoise zee bij haar huis op Sardinië missen. Dan overlijdt haar peettante Margherita, die haar alles leerde over bijen en honing, en keert Angelica terug naar Sardinië. Daar wordt ze geconfronteerd met alles wat zij heeft achtergelaten: haar familie, de geheimen van het eiland en Nicola, de man aan wie zij als jonge vrouw haar hart verloor.

Je leeft maar 1 keer – Fausto Brizzi
De 46-jarige advocaat Diego uit Rome bevindt zich in een midlifecrisis. Als je 46 bent en niemand kijkt meer naar je om – wat kun je dan doen? Diego besluit om andere mensen te gaan helpen en zet de mooiste plannen in gang: hij herstelt de ruzie tussen twee vrienden, helpt zijn beste vriend beroemd te worden en bezorgt zijn zoon een vriendin. Wat hij ook doet, alles heeft idiote gevolgen. Het leven lijkt steeds somberder te worden. Toch heeft elke miskleun uiteindelijk een verrassend resultaat.

Ik mis alleen de HEMA – Manon Sikkel en Marion Witter
Heb je plannen om te gaan emigreren? Dit boek vol fascinerende verhalen biedt een kijkje in het leven van mensen die je voor zijn gegaan. Zijn hun dromen en verwachtingen uitgekomen? Zijn ze gelukkiger? Je leest het allemaal in Ik mis alleen de Hema. Ook leuk om te lezen als je geen plannen hebt om naar het buitenland te verhuizen.

De reis van mijn leven – Lex Harding
Ex-diskjockey Lex Harding ging met zijn twee zonen op reis. Met een fourwheeldrive met daktent reisden ze dwars door Afrika, van noord naar zuid. Ze bezochten 14 landen en reden ruim 20.000 kilometer in vier manden. Een boek vol bijzondere verhalen en persoonlijke belevenissen.

Luister naar reispodcasts

Verhalen over reizen zijn altijd leuk om te lezen, maar ook om naar te luisteren. Mijn favoriete reispodcasts zijn:

Marokkaanse gehaktballetjes
Maak een gerecht uit je favoriete land

Niks is zo lekker als een zelf bereid gerecht dat je doet denken aan die heerlijke vakantie. Duik samen de keuken in en maak bijvoorbeeld eens Javaanse bami, Thaise Pad Thai, Marokkaanse gehaktballetjes of Duitse Flammkuchen.

Kijk reisfilms en/of -series op Netflix

Als reisliefhebber kun je je hart ophalen op Netflix met z’n groot aanbod aan reisfilms, -series en -documentaires. Nu je al dan niet verplicht moet thuisblijven vanwege het Coronavirus heb je een goed excuus om te binge watchen. Mijn tips:

The Bucket List
Twee terminaal zieken mannen ontsnappen uit het ziekenhuis om nog een aantal zaken van hun bucket list af te werken voordat ze sterven.

Dark Tourist
In deze serie gaat het niet over de populaire bezienswaardigheden maar maar om ongebruikelijke en macabere plekken op deze wereld.

Tales by Light
Twee fotografen nemen je mee naar de meest afgelegen plekken ter wereld en willen ons laten zien dat we zuinig moeten zijn op de wereld.

Street food
In elke aflevering staat het street food in een bepaald land centraal. Denk aan Thailand, Indonesië, Japan en India.

Holland, natuur in de Delta
Geniet van prachtige beelden van ons eigen Nederland. Na het zien van deze film besloot ik op zoek te gaan naar de Grote Vijf van Nederland.

Sorjonen
Scandinavische thriller die zich afspeelt In Finland, vlakbij de Russische grens.

Expedition Happiness
In een oude Amerikaanse schoolbus reizen een filmmaker, zijn muziek makende vriendin en hun hond door Noord-Amerika.

Ga op zoek naar de Grote Vijf van Nederland met Staatsbosbeheer - www.worldwife.nl #edelhertsafari #oostvaardersplassen

Extra tip: 
Wil je alvast wat reisinspiratie opdoen voor als we weer mogen reizen? Kijk dan eens op mijn YouTube-kanaal.

Met bovenstaande tips wordt thuisblijven zolang dat vervelende virus rond waadt een stuk leuker.

Share: