Turkse sigara börek (recept)

Met een Turkse collega ga ik in de pauze wel eens boodschappen doen in een Oosterse supermarkt. Zij koopt daar altijd heel andere dingen dan ik omdat ik sommige dingen niet ken. Zo kocht ze op een keer een pak yufkadeeg om sigara börek te maken. Ik vroeg haar het recept en ging thuis ook aan de slag.

Sigara börek is een gerecht uit Turkije dat ontzettend makkelijk te maken is en ook nog eens erg lekker is. Wat wil je nog meer? Je kunt sigara Börek onder andere eten als snack, als lunch met een salade of als voorgerecht tijdens een diner.

Wat heb je nodig om sigara börek te maken?

  • een pak yufkadeeg (een soort filodeeg in de vorm van een driehoek)
  • 400 gram fetakaas
  • een bosje peterselie, fijngesneden
  • olie om in te bakken (ik gebruik zonnebloemolie)

Hoe maak je sigara börek?

Prak de kaas met een vork en meng er de peterselie doorheen. Leg een vel yufkadeeg met de brede kant naar je toe en bestrijk de randen met wat water. Leg wat van het kaasmengsel langs de brede rand. Vouw de rechter- en de linkerpunt naar binnen en rol vervolgens door totdat je een soort van sigaar hebt. Doordat je het deeg wat natgemaakt hebt blijft het goed plakken.

Verwarm een laagje olie in een diepe pan, leg de sigara börek erin en laat ze op middelhoog vuur lichtbruin worden. Draai ze even om om de andere kant ook te laten kleuren. Haal ze uit de pan en laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier.

Ik zei toch dat het simpel te maken is 🙂

Hou jij wel van Oosterse gerechten? Probeer dan ook de Turkse stoofschotel of de Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus eens te maken.

Dit eenvoudige, maar lekkere recept bewaren voor later? Pin het op Pinterest:

Maak zelf Turkse sigara börek met dit eenvoudige recept #wereldgerecht #Turkije

Share: