Mountainbiken in Doi Suthep National Park, Chiang Mai

Tijdens mijn reizen ben ik ook graag wat actief bezig. Soms moet dat luie zweet er even uitgewerkt worden. Zo ook tijdens mijn rondreis door Thailand.
Ik was al wezen fietsen in Bangkok, had de zeven verdiepingen van de Erawan watervallen in Kanchanaburi beklommen en na wat dagen te hebben rondgezworven in Chiang Mai besluit ik er een mountainbiketocht te gaan maken samen met een gids van Mountain Biking Chiang Mai. Zij bieden diverse tochten aan in verschillende zwaartjes. Ik kies voor een tour die start op de top van de berg Doi Pui, op ruim 1600 meter.

Om half 10 word ik opgehaald bij het hostel waar ik verblijf. Althans, dat is de bedoeling. Om kwart voor 10 is er nog niemand. Ik laat de eigenaresse van het hostel. Ze blijken onderweg te zijn. Na nog eens een kwartier wachten is er nog niemand. Na nog een belletje blijken ze me te zijn vergeten. Er komt meteen iemand aan. Ik geloof er niet meer zo in maar vijf minuten later stopt er een auto van Mountain Biking Chiang Mai.

Na een bochtige weg waar geen einde aan lijkt te komen, komen we eindelijk boven op de Doi Pui aan. Ik krijg wat beschermingsmateriaal aangereikt wat zijn beste tijd wel gehad heeft. Maar goed, beter iets dan niets. Ik doe de knie-, scheen- en elleboogbeschermers aan, zet de helm op en ga op zoek naar een fiets. Ik vind er een, stel het zadel in op de juiste hoogte en maak een proefritje. Fietst prima, hiermee moet het wel gaan lukken. Ik ben er klaar voor!

Mountainbiken Chiang Mai

Vanaf de top van de Doi Pui gaan we een kilometertje of 25 mountainbiken door Doi Suthep National Park. Er gaan twee gidsen met onze groep van 7 man mee, eentje voorop en eentje achterop. Het fietsen gaat vooral bergaf. Fietsen is trouwens wel wat veel gezegd. Vaak (lees: meestal) moet ik vol in de ankers om niet te snel gaan of het ravijn in te rijden. En dat is toch best hard werken!

Het is een prachtige tocht van een paar uurtjes door een mooi stukje natuur. Aan het einde van de tocht, bij het Huay Thug Thaomeer, wacht me een lekkere rode curry. En een welverdiend Chang biertje. Proost!

wat te doen in chiang mai

Share: