Wat neem je mee op wintersport?

Wintersport. Ik vind het heerlijk. Dat fantastische gevoel als je van de bergen afglijdt is niet te beschrijven. Dat moet je ervaren. De besneeuwde bergen, het liefst met een lekker zonnetje erbij, zorgen voor prachtige vergezichten. Het ultieme genieten. Maar wat moet je nou eigenlijk allemaal meenemen als je op wintersport gaat? Ik zet het voor je op een rijtje:

Een skipak

Of je nou gaat skiën of snowboarden, je kunt niet op wintersport zonder skipak. Zorg dat het waterdicht is. Zodat je niet de hele dag in een natte broek hoeft te skiën als je een keer gevallen bent. Snowboarders hebben meestal broeken met een extra stuk op de kont. Omdat zij vaak op de kont vallen of zitten hebben ze daar extra bescherming nodig.

Moonboots

Ik vind ze afschuwelijk lelijk. Maar ze zijn wel ontzettend praktisch. Ten eerste zijn moonboots lekker warm, ten tweede zijn ze een verademing na de hele dag skischoenen aangehad te hebben. Zorg ook hier voor waterafstotende exemplaren. Het is ook slim om een donkere kleur te kiezen. Die worden namelijk niet zo snel vies.

Helm

Tja. Ik vind het nog steeds een beetje een twijfelgeval. Wel of geen helm. Jaren skiede ik zonder. Tegenwoordig skiet bijna iedereen met. Vorig jaar heb ik er voor het eerst een op gehad. Het is wel lekker warm dus een muts wordt overbodig. En toen ik een keer hard op mijn achterhoofd viel was ik toch maar wat blij met mijn skihelm. Dit jaar gaat ie dus gewoon weer mee. Heb je zelf geen helm? Geen probleem, ze zijn ook te huur.

Handschoenen

Wie wil er nou koude handen als ie naar beneden suist? Nou ikke niet! Dus een paar lekker warme handschoenen of wanten zijn onmisbaar als je op wintersport gaat.

Skisokken

Net als koude handen heb ik een hekel aam koude voeten. Lekker warme skisokken zijn dus ook onmisbaar. Het fijnste vind ik die waar wol in verwerkt is.

Thermo-ondergoed

Oh wat kan het soms koud zijn. Bijvoorbeeld als je staat te wachten voor de lift. Thermo-ondergoed is dan geen overbodige luxe.

Skibril

Het voordeel van een helm is dat je er je skibril eenvoudig op kunt bevestigen. Ik vind het niet fijn om met een rugzak te skiën dus liet ik mijn skibril vaak in het pension liggen waardoor ik er wel eens op mis greep. Een skibril is prettig als de zon schijnt, als het hard waait of als het sneeuwt.

Zonnebrand

Ook al is het soms steenkoud daar boven op die berg, vergeet je gezicht niet in te smeren met zonnebrand.

Camera

Je wilt die prachtige vergezichten toch vastleggen of niet? Ik kan er nooit genoeg van krijgen. Toch neem ik mijn spiegelreflex meestal niet mee vanwege het gesjouw. Gelukkig maakt mijn iPhone ook prima foto’s. Wil je al je stoere acties en snelle afdalingen filmen? Dan mag een GoPro niet ontbreken in je koffer.

Mis je nog iets in bovenstaand lijstje? Laat me weten wat je nog meer moet meenemen als je op wintersport gaat.

Dit artikel bewaren voor later? Pin het op Pinterest:

Tips voor iedereen die op wintersport gaat #winter #skien #Oostenrijk #Frankrijk #Tsjechië

Wat neem je mee op wintersport? #winter #skien #Oostenrijk #Frankrijk #Tsjechië

Share: