10x romantiek in Brugge

Het Belgische Brugge ligt maar op een paar uurtjes rijden vanuit Nederland en toch waan je je er in een hele andere wereld. Wandelend door het compacte centrum van Brugge heb je het gevoel dat je in een openluchtmuseum loopt. Niet voor niets staat het historisch stadscentrum van Brugge sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Wist je dat Brugge in 2015 is verkozen tot een van de meest romantische steden ter wereld? Als je er al ooit geweest bent zal dit je niet verbazen. In Brugge hangt namelijk een hele fijne sfeer. De Middeleeuwse uitstraling, smalle kronkelstraatjes, de vele reien (kanalen) en de sfeervolle verlichting in de avond zorgen dan ook voor een aantrekkingskracht op verliefde stelletjes.

Ben je van plan om een romantische stedentrip naar Brugge te gaan maken? Neem dan onderstaande tips mee.

Champagneontbijt

Begin de dag met champagne. Je bent tenslotte in Brugge om de liefde te vieren. En daar horen bubbels bij. Ga naar Tearoom Carpe Diem en bestel het verwenontbijt. Vele Bruggelingen gingen je voor.

eten en drinken in brugge

Stadstour met paard en wagen

Op de Markt staan de koetsiers met hun paard en koets te wachten om je mee te nemen voor een ritje van een half uurtje door Brugge. Tijdens de rit door de historische kronkelstraten vertelt de koetsier je van alles over de stad. Halverwege wordt er kort gestopt op het Begijnhof.

must do brugge

Een kus uitwisselen op de Bonifaciusbrug

Achter het Gruuthuus ligt de Bonifaciusbrug, in de volksmond ook wel de liefdesbrug genoemd. Aan de ene kant van de brug staat de Onze-Lieve-Vrouwekerk en aan de andere kant ligt een prachtig stadstuintje waar je samen heerlijk weg kunt dromen.

bezienswaardigeheden brugge

Wandelen door het Minnewaterpark

Loop met je geliefde over de brug in het Minnewaterpark en je zult eeuwige liefde kennen. Tenminste, dat is wat de tragische legende van Minna en haar geliefde Stromberg je doet geloven. Het maakt van het Minnewaterpark een bijzonder romantische plek. Drink een drankje bij Kasteel Minnewater met uitzicht op het liefdesmeer dat midden in het park ligt.

doen in brugge

Harpconcert in het Oud Sint-Jan

Zweef van de ene wolk naar de andere tijdens een van de gratis mini-concerten van harpist Luc Vanlaere. Voel het geluid van de verschillende harpen door je lichaam zinderen en kom helemaal tot rust op de plek waar een van Europa’s eerste ziekenhuizen gestaan heeft. Elke dinsdag tot en met zaterdag om 15.00 uur, 17.00 uur en 18.30 uur.

Lees ook: Dit zijn de leukste steden van België voor een weekendje weg

Rozenhoedkaai

Een van de mooiste straatjes is de Rozenhoedkaai, wat ook wel bekend staat als het meest gefotografeerde plekje van Brugge. Sta hier even stil met je geliefde en laat de wereld aan je voorbij gaan.

tips brugge

Boottocht door de reien

Wist je dat Brugge ook wel het Venetië van het noorden genoemd wordt? Dat is ook niet gek gezien de vele reien (kanalen) die Brugge rijk is. Een bezoek aan Brugge is dan ook niet compleet zonder een boottochtje. Zo’n tocht duurt ongeveer een half uurtje. Opstappen kan o.a. bij Stael aan de Katelijnestraat.

tips stedentrip Belgie

Romantisch dineren in een van de vele toprestaurants

Er zijn ontzettend veel goede restaurants in Brugge maar voor een romantische avond moet je naar Bistro Zwart Huis. Hier geniet je van heerlijk eten, goede service en live muziek (Jazz en Blues) in een hele fijn ambiance. Reserveren is aan te raden, zeker in het weekend.

Brugge by night

Wacht tot de zon onder gaat en wandel hand in hand langs de prachtig verlichte standbeelden, monumenten en gevels in de stad. ‘s Avonds is het een stuk rustiger in dan overdag aangezien de dagjesmensen dan allemaal vertrokken zijn.

weekendje weg belgië

Hemels overnachten

Aan het einde van deze romantische dag duik je met je allerliefste je comfortabele bed met fluweelzacht beddengoed in, in een van de luxe, warm ingerichte kamers van Hotel Prinsenhof. Dit hotel werd eerder uitgeroepen tot het meest romantische hotel van Brugge.

hotel brugge tips

Heb jij ook zin gekregen in een romantisch weekendje weg met je partner? Ga dan naar Brugge en beleef er een onvergetelijke tijd samen!

Dit artikel bewaren voor later? Pin het op Pinterest:
10 tips voor een romantische stedentrip in Brugge10 tips voor een romantisch weekend in Brugge

Share: