Route roadtrip door West-Amerika vanuit San Francisco

Rondreizen met een camper of huurauto geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid. Met een huis op wielen toeren door uitgestrekte landschappen en kamperen in de prachtige natuur van de Nationale Parken. Of met je huurauto van hotel naar hotel. West-Amerika is de perfecte bestemming voor een roadtrip.Je rijdt er door weelderige bossen, langs de diepe canyons van in het Grand Canyon National Park, besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende watervallen in Yosemite National Park.

Treed in de sporen van de goudzoekers op de Gold Rush Trail, wandel door de immense Grand Canyon, ga zwemmen in Lake Powell en geniet van de over-the-top shows in Las Vegas. Een roadtrip door het westen van Amerika is er een om nooit te vergeten. In dit artikel neem ik je alvast een beetje mee op reis.

Een roadtrip door het westen van Amerika vergt wel de nodige voorbereiding. Zonder goede voorbereiding zou je onderweg wel eens voor een verrassing kunnen komen te staan. En dat wil je natuurlijk niet. Bereid je roadtrip daarom goed voor met 13 handige roadtrip tips van Linda van Travellers of the World.

San Francisco

Het bruisende San Francisco is het ideale beginpunt voor een camperreis door West-Amerika. Blijf er een paar dagen om te acclimatiseren na de lange vlucht vanuit Nederland en om de highlights van de ‘City by the Bay’, zoals San Francisco ook wel genoemd wordt, te ontdekken. Maak er bijvoorbeeld een boottocht onder de Golden Gate Bridge door, bezoek gevangeniseiland Alcatraz, pak de kabeltram van Union Square naar Fisherman’s Wharf en ontdek Chinatown.

Roadtrip West-Amerika

Sequoia National Park

In dit park staan de grootste bomen ter wereld. Hier vind je onder andere de General Sherman Tree die, met zijn hoogte van 83,8 meter, doorsnee van 11,1 meter en leeftijd tussen 2300 en 2700 jaar, de grootste boom ter wereld is.

Death Valley

Death Valley is de heetste, droogste en meest laaggelegen plek van heel Noord-Amerika. De temperatuur kan hier in de zomer oplopen tot wel 56ºC! Ondanks dat is Death Valley een populair park. Je vindt er prachtige zandduinen, rotsformaties, kraters en woestijnlandschappen.

Yosemite National Park

Indrukwekkende watervallen, valleien, heldere rivieren, granieten rotskliffen en beren. Dat is wat je voornamelijk vind in het geweldig mooie Yosemite National Park. Yosemite is een van de mooiste nationale parken in Amerika.

Yosemite national park

Las Vegas

Las Vegas is de stad waar alles kan en alles mag. Of je hier nou ‘s ochtends, ‘s avonds of ‘s nachts bent je ziet er altijd mensen bezig in de casino’s. Je kijkt je ogen uit in themahotels als The Venetian, Luxor en Excalibur. Geniet van de geweldige shows, ga uitgebreid shoppen bij Ceasar’s Palace, naar de fonteinenshow van het Bellagio, ga ziplinen in Fremont Street en blijf je verwonderen van de pracht en praal die Las Vegas te bieden heeft.

Zion National Park

In dit mooie natuurpark kun je hele mooie wandelingen maken. Wandel langs, of zelfs door, de rivier, naar unieke rotsformaties, tussen groene bomen, langs diepe ravijnen en naar hoger gelegen uitzichtpunten voor mooie vergezichten.

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon staat bekend om zijn vele rotstorentjes (hoodoos). Maak een wandeling naar beneden om de hoodoos van dichtbij te bekijken en rijd met je camper naar de verschillende viewpoints waar je geniet van de prachtige uitzichten. De zon onder zien gaan bij de rode zandsteen pilaren is echt een aanrader.

Bryce Canyon

Arches National Park

Delicate Arch is de bekendste boog van het Arches National Park. Deze boog is ook hét symbool van de staat Utah. Bij deze boog heb je een verbluffend uitzicht over het hele park met zijn mooie rotsformaties en uitgesleten bogen.

Lake Powell

Vanuit het eindeloze meer rijzen unieke zandsteenformaties in allerlei kleuren op. Vlakbij Lake Powell vind je het indrukwekkende Horseshoe Bend en Antelope Canyon met zijn prachtige lichtinval.

Grand Canyon

Het moment waarop je de Grand Canyon voor het eerst ziet zul je waarschijnlijk nooit meer vergeten. Het uitzicht is er echt adembenemend mooi. Laat je langs de mooiste plekjes rijden met de shuttlebus en mis hier de zonsondergang niet. De rotsen kleuren tijdens het ondergaan van de zon van felrood tot lichtpaars.

Camperreis Grand Canyon

Joshua Tree National Park

In dit park domineren grote, op cactus lijkende planten het woestijnachtige gebied. Ga op zoek naar de kleine woestijndieren op de plek waar U2 poseerde voor het album ‘The Joshua Tree’.

Los Angeles

Los Angeles is de stad van de sterren. In Beverly Hills bewonder je de huizen van sterren als Sylvester Stallone en Dr. Phil, in Hollywood loop je letterlijk over de sterren op de Walk of Fame en in Santa Monica flaneer je over de pier en leg je je handdoek op een van de mooie stranden.

Highway One

De Highway One is een geweldig mooie kustroute van Los Angeles naar San Francisco. Maak een stop in het gezellige dorpje Carmel-By-The-Sea, bij Brixby Creek Bridge, Hearst Castle, het San Simeon State Park en Piedras Blancas waar de zeeolifanten liggen te zonnebaden.

zeeolifanten highway one amerika

Ben jij enthousiast geworden over een roadtrip door West-Amerika en zou je dit graag met een camper willen doen? Collega blogger Marcella deelt op haar blog een handige paklijst voor het reizen met een camper. Met haar tips weet je precies wat je allemaal mee moet nemen als je met een camper op pad gaat.

Collega blogger Suzanne ontdekte Californië in 2 weken met een huurauto. Op haar blog deelt ze de route die ze af heeft gelegd.

Benieuwd wat reizen door West-Amerika kost? Ivonne van Myfootprints.nl zette haar kosten voor je op een rijtje. Op haar blog vertelt ze alles over de kosten van een rondreis door West-Amerika.

Dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest:

Ontdek bijzondere nationale parken en bruisende steden tijdens een camperreis door West-Amerika. Ontdek de westkust van Amerika met een camper.

Share: