Old scool brommer rijden in Antwerpen

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Het is eind 1988. Ik ben dan 15 jaar. Maar niet lang meer want in januari zal ik 16 worden. Nou vind ik het altijd leuk om jarig te zijn (behalve toen ik 40 werd) maar destijds keek ik er ontzettend naar uit. Weet je waarom? Als ik 16 werd mocht ik brommer gaan rijden. En daar had ik me toch zin in!

Eindelijk was het zover, op 9 januari 1989 stond er een blauw met witte Vespa op mij te wachten. Heel veel plezier heb ik er niet van gehad want binnen een paar weken werd ie total loss verklaard. Niet mijn schuld maar door een technisch mankement.

Daarna kwam er een Puch Rider Macho, een zwarte met oranje accenten welke ik verving door roze. Met deze brommer heb ik veel kilometers gemaakt en evenzoveel plezier gehad. Tot ik een jaar of 18 was en ik mijn rijbewijs haalde.

scooter rijden antwerpen

Dus toen Tom en Bert van Vintage Riders in Antwerpen mij uitnodigden om een dag te komen rijden op een van hun vintage brommers hoefde ik niet lang na te denken.

De brommers van Vintage Riders zijn allemaal zo’n 40 tot 50 jaar oud en elke brommer heeft zijn eigen karakter. Doordat de brommers met veel zorg onderhouden worden kunnen er nog vele mooie ritten mee gemaakt worden. Bij Vintage Riders draait het niet om de reis maar om de beleving. Elke trip is uniek.

⇒ Lees ook: 8 redenen om Antwerpen te bezoeken

Samen met een vriendin ging ik naar Antwerpen waar Tom ons hartelijk ontving. Er stonden 2 brommers voor ons klaar: een Lambretta J50 (Lammy J) uit 1967 en een Honda Amigo (Ruby) uit 1976. De Lambretta bleek handgeschakeld, dat was wel even wennen. Na wat oefenen gingen we op pad. We reden een heel stuk langs de Schelde. Een fijn stuk om te rijden met de brommer. Gas vol open en gaan.

vintage riders antwerpen

Na de lunch in het centrum van Antwerpen wisselden mijn vriendin en ik van brommer en reden we naar Park Spoor Noord. Rijdend tussen de sportende mannen, wandelende gezinnen en mensen met honden voelde ik me even weer 16. Onbezorgd en vrij. Wat een heerlijk gevoel!

Vintage Riders
Schoolstraat 23
Antwerpen
info@vintageriders.be

Share: