Een mini-roadtrip door Engeland

Samen met een aantal ander bloggers was ik uitgenodigd door Sunny Cars om een mini-roadtrip te gaan maken in Engeland. De bedoeling was om ons kennis te laten maken met het links rijden. Wist je dat er in 76 landen op deze wereld links gereden wordt? Best wel veel hè?

We vliegen in iets meer dan een uur van Amsterdam naar Birmingham waar onze huurauto al staat te wachten. We krijgen een routebeschrijving mee die ons de mooiste plekjes laat zien in het graafschap Warwickshire. Want het is natuurlijk leuker om de binnenweggetjes te nemen dan om de navigatie aan te zetten en via de snelweg te rijden. Zeker in zo’n prachtige omgeving. We missen af en toe een afslag maar dat mag de pret niet drukken.

Hatton Locks

De eerste stop maken we bij Hatton Locks. Hier vind je maar liefst 21 sluizen die onderdeel zijn van het kanaal tussen Birmingham en Warwick wat tegenwoordig het Grand Union Canal heet. Het is een bijzondere plek waar je mooie wandelingen kunt maken. Helaas hebben wij daar geen tijd voor want we moeten door naar de volgende stop.

roadtrip engeland

Warwick Castle

Warwick Castle ligt vlakbij de rivier Avon. Warwick Castle werd in 1068 gebouwd in opdracht van Willem de Veroveraar. We bekijken de statige kamers die niet alleen prachtig ingericht zijn maar waar ook wassen beelden waardoor je een heel goed beeld krijgt hoe het er hier ooit uit heeft gezien. Die wassen beelden staan er sinds het kasteel in handen is gekomen van de Tussauds Group. Wie kent ze niet?

warwick castle

Stratford-Upon-Avon

We rijden door naar het schattige plaatsje Stratford-Upon-Avon. Hier maken we een boottocht over de rivier de Avon, wandelen we door het stadje met zijn karakteristieke huizen en leren we hoe fudge gemaakt wordt bij Roly’s Fudge. Uiteraard gaat er een zakje mee naar huis. Wist je dat Stratford-Upon-Avon de geboorteplaats van William Shakespeare is? Zijn geboortehuis is nu een museum.

tips warwickshire

Church Farm Brewery

In de Church Farm Brewery vertelt de eigenaar ons alles over zijn brouwerijtje en het proces van bierbrouwen. Uiteraard mogen we een paar verschillende bieren proeven. Daar zitten wel een paar lekkere bij! Jammer dat we een roadtrip aan het maken zijn en er dus niet gedronken mag worden.

roadtrip engeland

Via de oudste weg van Engeland, de Fosse Way, rijden we naar onze laatste stop.

Coombe Abbey

Coombe Abbey is een prachtig gelegen voormalig klooster dat is omgebouwd tot een elegant hotel. Op deze plek kwamen alle bloggers weer samen om te genieten van een overheerlijke, typisch Engelse afternoon tea.
Let op: Coombe Abbey is niet geschikt voor bangeriken. Er schijnen namelijk geesten rond te dwalen. Gelukkig heb ik ze niet gezien of gehoord.

links rijden engeland
En zo kwam er een einde aan de roadtrip door het prachtig Warwickshire in Engeland. Doordat we met z’n drieën is de auto zaten en om de beurt een stuk reden konden we ook genieten van de omgeving. Want het is toch wel anders, dat links rijden. Nou was ik het al een beetje gewend omdat ik net terug was van een rondreis door Zuid-Afrika maar anderen hadden er af en toe moeite mee.

Lees ook mijn tips om links te rijden.

Maar het is niet alleen het links rijden wat het autorijden in Engeland anders maakt. Ook sommige verkeersregels zijn anders dan bij ons. Bijvoorbeeld:

  • Er mag geen apparatuur met scherm (telefoon, tablet, dvd-speler etc) in het gezichtsveld van de bestuurder aanwezig zijn. Navigatie is wel toegestaan.
  • Het is in Engeland niet zo dat links voorrang heeft. Nee, in Engeland heeft het verkeer op de belangrijkste weg voorrang. Goed opletten dus!
  • Bij het naderen van een rotonde moet je richting aangeven in de richting die je na de rotonde wilt volgen. Dus naar links als je de 1e afslag neemt en naar rechts als je driekwart rond gaat. Ga je rechtdoor op de rotonde? Dan hoef je geen richting aan te geven.

Maak ook eens een magische roadtrip door Zuid-Engeland en stap in de voetsporen van Harry Potter.

Tips voor een roadtrip door Warwickshire, EngelandOntdek Warwickshire tijdens een roadtrip door centraal Engeland

Share: