Met de trein van Boedapest naar Ljubljana

Na drie dagen in Boedapest pakken we de trein naar Ljubljana. Deze rit duurt iets meer dan 8 uurtjes en voert ons door een prachtig landschap en langs schattige stationnetjes.

Kaartjes kopen voor de trein van Boedapest naar Ljubljana

We kopen de kaartjes voor de treinreis op station Keleti in Boedapest maar ze zijn ook online te koop. Let op: koop je je kaartje online dan dien je het uitgeprinte exemplaar op het station in Boedapest om te ruilen. We kunnen kiezen tussen twee vertrektijden: 8.30 uur of 20.30 uur. Wij kiezen ervoor om 8.30 uur te vertrekken. Aankomst in Ljubljana is dan 16.39 uur. Een kaartje kost €19,- per persoon.

Met de trein van Boedapest naar Ljubljana

Omdat wij in het hoogseizoen (augustus) reizen en zeker willen zijn van een zitplaats kochten wij de treinkaartjes een paar dagen voor vertrek. In de trein was echter nog voldoende plek dus als je last minute besluit van Boedapest maar Ljublana te gaan met de trein dan kun je bij aankomst op het station makkelijk nog een kaartje kopen.

treinstation Boedapest

We vertrekken niet vanaf het prachtige station Keleti (aan de Pest-kant van de Donau) maar vanaf het veel minder mooie station Déli (aan de Boeda-kant van de Donau). De metro brengt ons er in 10 minuten naartoe.

De trein is ruim op tijd. Om 8.15 uur kunnen we al op zoek naar onze gereserveerde zitplaatsen.

Met de trein van Boedapest naar Ljubljana

Aan boord van de trein van Boedapest naar Ljubljana

Er is meer dan genoeg ruimte voor onze bagage, handbagage kan bovenin en onze koffers kunnen op een daarvoor bestemde plek. Fiets mee? Dat kan, er is een wagon speciaal voor fietsen.

De zitplekken zijn prima. Fijne stoelen met veel beenruimte. Dat laatste is wel fijn tijdens zo’n lange reis.

Een restauratiewagon is er helaas niet en er komt niemand langs met eten en/of drinken gedurende de acht uur dat je in de trein zit dus zorg dat je voldoende eten en drinken meeneemt.

Wel zijn er airco en wifi aanwezig in de trein.

Met de trein van Boedapest naar Ljubljana

De treinreis van Boedapest naar Slovenië

Rond 12.30 uur ontvang ik een sms over het gebruik van mijn telefoonabonnement in Slovenië. We zijn dus de grens gepasseerd. Een paar minuten later stopt de trein en staan we een minuut of 20 stil. We vertrekken weer en buiten het feit dat er nu een Sloveense conducteur een kaartje komt controleren merken we niks van de grensovergang.

Met de trein van Boedapest naar Ljubljana

Eenmaal in Slovenië verandert het landschap. Het wordt bergachtiger. Het uitzicht wordt mooier en de laatste twee uurtjes rijden we door bossen en bergen. Dit is zeker weten het mooiste stuk van de treinreis.

Met de trein van Boedapest naar Ljubljana

Met de trein van Boedapest naar Ljubljana
Lees ook:
10 dingen die je zeker moet doen als je in Boedapest bent
Wat te doen in Ljubljana
de ideale route voor een roadtrip in Slovenië

Dit artikel bewaren voor later? Pin het op Pinterest:

Met de trein van Boedapest naar Ljubljana #Hongarije #Slovenie

Share: