Ibiza, la isla bonita

Ibiza. Zoekend naar een goedkoop vliegticket naar een leuke bestemming kwam ik Ibiza tegen. Het party-eiland. En ik ben helemaal geen party-animal. Ik hou niet van dj’s. Moest ik dan wel naar Ibiza gaan? JA! Ik was nieuwsgierig en ben gegaan. We huurden een hele gave oude Eend bij Ducks United en hebben het hele eiland rondgereden. En wat was het mooi! We reden langs diverse prachtige baaitjes, het een nog schilderachtiger dan het andere. Het water kraakhelder (helaas wel koud in het voorseizoen, brrr) en de zonsondergangen waren fantastisch. We bezochten een hippiemarkt en aten heerlijke tapas. Hieronder mijn favorieten:

Hippiemarkt Las Dalias
Dé hippiemarkt op Ibiza is die van Las Dalias. Eigenlijk mag je Ibiza niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan Las Dalias. Deze hippiemarkt bestaat al sinds 1954. Je vindt er zo’n 200 kraampjes met handgemaakte en traditionele producten in ‘Ibiza-stijl’. Ook kun je er genieten van live-muziek en lekker eten en drinken. De hippiemarkt is in het laagseizoen op zaterdag te bezoeken en in het hoogseizoen ook op maandag. Kijk voor meer info op www.lasdalias.es.
Las dalias Ibiza


Bar Anita

Vlakbij de hippiemarkt Las Dalias, tegenover de kerk in in San Carlos, kun je heerlijk lunchen bij Bar Anita. Bar Anita is de oudste bar van Ibiza en deed vroeger dienst als postkantoor. Er woonden destijds veel hippies rondom San Carlos en zij hadden hier hun brievenbussen. Er is niet veel veranderd sinds de jaren 60: nog steeds wordt de post voor de mensen uit de buurt bezorgd in de brievenbussen van Bar Anita. Je kunt er heerlijk zitten in de binnentuin en genieten van de prettig geprijsde en smakelijke tapas.
Bar Anita Ibiza

Aguas Blancas
Mijn favoriete strand van Ibiza is toch echt wel het strand van Aguas Blancas met zijn kristalhelder water en rotsformaties op het strand. Aguas Blancas dankt zijn naam aan de schuimende witte golven, ideaal voor bodyboarders. Op het strand is een heel gezellig barretje om wat te drinken en te eten. Officieel is Aguas Blancas een naaktstrand maar de nudisten bevinden zich aan het einde van het strand dus als je niet wilt, hoef je ze niet te zien. Op Aguas Blancas komen ook veel locals om te relaxen.
Aguas Blancas Ibiza

Cala San Vicente
De bochtige route over de kustweg naar Cala San Vicente is een feestje op zich met zijn prachtige vergezichten. Het u-vormige, goudgele strand van Cala San Vicente is begroeid met palmbomen wat erg tropisch aandoet. De omringende rotsen zorgen ervoor dat het strand beschut wordt tegen de wind. Ook hier is het water kraakhelder. In het omliggende natuurgebied kun je heerlijk wandelen en genieten van fantastische uitzichten.
Cala San Vicente Ibiza

Es Vedrà
In het water bij Cala d’Hort ligt een betoverend rotseiland: Es Vedrà. Volgens een legende zou deze mysterieuze rots een overblijfsel zijn uit Atlantis, volgens een andere legende zou het een navigatiepunt zijn voor buitenaardse wezens. Feit is wel dat er een sterk magnetisch veld is waardoor kompassen allemaal op hol slaan. Als de rots in zicht komt mag je een wens doen. Ook al geloof ik niet zo in alle verhalen rondom Es Vedrà heb ik toch maar een wens gedaan. Baat het niet dan schaadt het niet. Toch? Het strand van Cala d’Hort is overigens niet zo heel bijzonder, de paella bij chiringuito El Carmen is dat zeker wel!
Es Vedra Ibiza

Dalt Vila
Boven op een berg in Ibiza Stad ligt Dalt Vila, het historische oude centrum van Ibiza. Hier slenter je heerlijk door de wirwar van straatjes met witte huisjes, romantische pleinen, unieke winkeltjes, gekleurde luiken en veel, heel veel bloembakken met kleurige bloemen. Dalt Vila is omsloten door prachtige, middeleeuwse stadsmuren wat het erg intiem maakt. Vanaf Dalt Vila heb je ook een mooi uitzicht over Ibiza Stad.
Dalt Vila Ibiza

Bar Costa
Bij Bar Costa in Santa Gertrudis eet je de lekkerste ham van het hele eiland. De authentieke Bar Costa ligt aan het plein voor de kerk waar locals zich ‘s avonds verzamelen op zoek naar vertier. Kinderen spelen er een potje voetbal en toeristen lopen rond op zoek naar een fijn restaurant. Vanaf de lage krukjes op het terras kun je dit allemaal op je gemak bekijken, iets wat ik altijd een leuke bezigheid vind. Zeker met zo’n lekker broodje ham erbij!
Bar Costa Ibiza

Cala de Benirràs
In het hoge noorden van Ibiza vind je misschien wel de meest relaxte plek van het hele eiland, Cala de Benirras. Vooral op zondagavond rond zonsondergang hangt hier een fantastische sfeer. Dan komen er de plaatselijke hippies samen om de zon onder te trommelen. Neem een fles wijn en wat hapjes mee naar het strand en geniet van de relaxte vibe en de prachtige zonsondergang!
Cala de Benirras Ibiza

Zonsondergang Cala de Benirras Ibiza

Als je de kans krijgt moet je er zelf eens naar toe gaan. Ibiza is zoveel meer dan alleen maar feesten!

Share: