Cuba

Op deze pagina vind je links naar al mijn blogs en video’s over Cuba. Handig voor de voorbereiding van jouw reis naar Cuba of gewoon om inspiratie op te doen. De bestemmingen waarover ik geschreven heb vind je ook terug op onderstaand kaartje.

Alle blogs over Cuba:

Ook handig voor als je naar Cuba gaat: Spaans leren in 10 dagen

Alle video’s over Cuba:

Tips en inspiratie voor jouw rondreis naar Cuba

Lezen over Cuba:

Boek Cuba LibreAls de rokkenjagende kunstsmokkelaar Axel voor de kust van Cuba illegaal naar een oud galjoen duikt, kruist zijn pad dat van Günther Sievers, leider van de ultrarechtse groepering Blood & Honour. Ook Sievers’ missie is illegaal, maar wel van een heel andere orde van grootte. Wat volgt is een dodelijk kat-en-muisspel tussen Axel, Sievers, de Cubaanse geheime dienst, de Israëlische Mossad en vertrouwelingen van de vroegere president van de Verenigde Staten.
Bestel dit boek hier.
La Isla de CubaAls je naar Cuba wilt, moet je wel snel zijn, wordt er vaak gezegd. Alsof op Cuba de tijd pas is gaan lopen sinds het bezoek van Obama en het concert van The Rolling Stones in 2016, alsof de tijd zou hebben stilgestaan sinds de Cubaanse Revolutie in 1959. Al tientallen jaren vinden er culturele en sociale verschuivingen plaats en dat zie je terug in de literatuur. Twaalf verhalen en een Revolutie is een bloemlezing waarin de veranderingen op het eiland vanuit verschillende hoeken worden belicht.
Bestel dit boek hier.
Cuba, eiland van de oneindige liefdeDoor een merkwaardig toeval komt de Cubaanse journaliste Cecilia in contact met een mysterieuze vrouw, Amalia geheten. Amalia beschikt over een schat aan verhalen over Cuba en stukje bij beetje onthult zij aan Cecilia de lotgevallen van drie families, die in de negentiende eeuw van verschillende continenten naar Cuba zijn gekomen. Door de verhalen van Amalia ontdekt Cecilia haar werkelijke gevoelens voor Cuba.
Bestel dit boek hier.
tips en inspiratie voor jouw reis naar CubaTE GAST IN Cuba is samengesteld door en voor reizigers met verhalen van auteurs die er gewoond, gewerkt of gereisd hebben. Met veel insiders informatie over land en bevolking. Om je bezoek nog beter voor te bereiden en je in te leven in de cultuur van de lokale bevolking is boek ideaal. Een handzaam en compact boekje met vlot leesbare artikelen die handige tips bevatten voor je reis naar Cuba.
Bestel dit boek hier.
Lonely Planet CubaLonely Planet Cuba is een handige reisgids voor iedereen die naar Cuba gaat. Zeker omdat het internet ter plekke ontzettend slecht is is het fijn om een papieren reisgids bij te hebben. In het boek staan alle bezienswaardigheden, de fijnste accomodaties, de beste restaurants, routes en nog veel meer.
Bestel dit boek hier.