15x bijzonder overnachten in Europa

Ben je op zoek naar een originele plek om te overnachten binnen Europa? In dit blog deel ik 15 bijzondere slaapplekken met je. Van wijnvat tot onderzeeër en van dubbeldekker tot duikboot. Leuk voor jezelf maar ook erg leuk om cadeau te doen.

Slapen in een gevangenis

Op diverse plekken in Europa kun je een nachtje in de cel doorbrengen. Zelf sliep in in het Alibi Hostel in Leeuwarden en in het Långholmen Hotell in Stockholm. Een bijzondere ervaring. Ook in Duitsland (Alcatraz Hotel) en Finland (Hotel Katajonokka) kun je overnachten in een voormalige gevangenis.

slapen in een gevangenis

Alibi Hostel, Leeuwarden

Slapen in een iglo

Dit is iets wat hoog op mijn bucket list staat. Het lijkt me geweldig om in een glazen iglo te slapen en vanuit je bed naar de sterren te kunnen kijken. En misschien ook wel het Noorderlicht te zien. Slapen in een iglo kan in Fins Lapland, in Kakslauttanen Arctic Resorts.

Slapen in een iglo in Fins lapland.

Iglo Kakslauttanen, Fins Lapland

Slapen op een reddingsboot

In de haven van het Friese Harlingen kun je slapen op een tot bed & breakfast omgebouwde reddingsboot. Bij mooi weer is het goed toeven op het zonneterras van de Reddingsboot Harlingen Boat.

Slapen op een reddingsboot in de haven van Harlingen.

Reddingsboot Harlingen Boat

Slapen op een duikboot

Wie kent het liedje ‘We all live in a yellow submarine’ van de Beatles niet? In Liverpool is het mogelijk om in een gele onderzeeër te slapen. In de Yellow Sub vind je gouden platen van de Beatles maar ook een scooter uit de film Quadrophenia en design meubels uit Parijs en New York. Uiteraard ontbreekt het er niet aan een cd-speler met cd’s van de Beatles. Aan zaken als douche, toilet en keuken ook niet trouwens.

Overnachten Liverpool Yellow Submarine

Yellow Sub, Liverpool Engeland

Slapen in een vuurtoren

Romantiek op en top, dat is slapen in een vuurtoren. In het West Usk Lighthouse in het Engelse Newport moet je zijn om de liefde te vieren. Geniet er vooral ook van de zonsondergang vanuit de hot tub op het dakterras.

Slapen in een vuurtoren

West Usk Lighthouse, Newport Engeland

Slapen in een dubbeldekker

Ding, ding! In het Engelse Sussex kun je overnachten in een typische dubbeldekker uit Londen. De bus is voorzien van 4 slaapplekken, een loungegedeelte en een keukentje. Honden zijn verboden, net zoals het zingen als Cliff Richard. Op het terrein van Blackberry Wood heb je ook de mogelijkheid om te overnachten in een oude helicopter en een pippowagen, een boomhut.

Slapen in een Engelse dubbeldekker

Holiday Bus, Streat Engeland

Slapen op een vlot

Een unieke belevenis is slapen op een kampeervlot. Ik zag dit terwijl ik in Rivierpark Maasvallei was en heb het meteen op mijn verlanglijstje gezet. Midden in de natuur, met als enige vervoermiddel een kano, kom je helemaal tot rust. Kampeervlot de Wissen vind je in Stokkem, net over de grens in België.

Slapen op een kampeervlot

Kampeervlot de Wissen, Stokkem België

Slapen in een boomhut

Een droom van elk kind: slapen in een boomhut. Het kan bij La Cabane du Bois Dormant in de bossen vlakbij Spa in België. Wordt wakker tussen de eekhoorntjes en geniet van de rust. Douchen doe je er in de uitgeholde boomstam.

Slapen in een boomhut in België.

La Cabana du Bois Dormant, Spa België

Slapen in een molen

In Portugal, op het schiereiland Setúbal, kun je overnachten in een eeuwenoude molen. Je hebt er schitterend uitzicht op zee. Rust en privacy zijn hier de kernwoorden. En dat op een steenworp afstand van Lissabon.

Bijzonder overnachten in Portugal.

Moinho do Marco, Setúbal Portugal

Slapen in een grot

Cuevas La Granja is een uniek complex in Benalúa de Guadix in Andalusië. Hier heeft men 18 grotten omgebouwd tot vakantiewoningen. Elke grot is voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt, er is een buitenzwembad en het uitzicht op de Sierra Nevada is fantastisch.

Bijzonder overnachten in Spanje.

Cuevas La Granja, Andalusië Sanje

Slapen in een luchtbel

Op camping Le Val de l’Aisne in de Belgische Ardennen kun je overnachten in een luchtbel. De luchtbel beschikt over een 2-persoonsbed, zithoek, een gemeubileerd terras en is aan de bovenkant transparant waardoor je ‘s nachts mooi zicht hebt op de sterrenhemel. Hier beleef je de sfeer van kamperen met de luxe van een hotelkamer.

Bijzonder overnachten in België

Luchtbel Sphair, Blier België

Slapen in een vliegtuig

Slapen in een vliegtuig is meestal niet erg comfortabel. Dat is wel anders in de luxe Vliegtuigsuite Teuge die o.a. voorzien is van sauna en welnessbad. De originele cockpit van het vliegtuig is nog aanwezig. Vanuit het vliegtuig heb je uitzicht op de startbaan van Teuge. Teuge ligt op een kwartiertje rijden van het gezellige Deventer.

Slapen in een vliegtuig

Vliegtuigsuite Teuge

Slapen in een wijnvat

Een must-do voor de wijnliefhebber: overnachten in een wijnvat. In Nederland kan dit bij de Vrouwe van Stavoren maar ook in Frankrijk zijn er diverse mogelijkheden om te slapen in een wijnvat.

Slapen in een wijnvat

De Vrouwe van Stavoren

Slapen in het water

Het Utter Inn Hotel drijft op het water voor de kust van Zweden. Je kunt er ontspannen op het dek of met een rubberboot naar de nabijgelegen, onbewoonde eilanden. De slaapkamer bevindt zich op drie meter onder de wateroppervlakte en is voorzien van vier panoramische ramen. Er is geen elektriciteit en vissen is er niet toegestaan.

Bijzonder overnachten in Europa

Utter Inn Hotel, Zweden

Slapen in een doodskist

De meest bijzondere plek om te overnachten die ik ooit ben tegengekomen is de mogelijkheid om te slapen in een doodskist. Dit kan, zelfs met de deksel dicht, bij Propeller Island City Lodge in Berlijn. Naast slapen in een doodskist kun je er ook overnachten in een kooi, een spiegelkamer of een zwevend bed.

Bijzonder overnachten in Duitsland

Propeller Island City Lodge, Berlijn Duitsland

Wat is de meest bijzondere plek waar jij wel eens geslapen hebt?

15x bijzonder overnachten in Europa - www.worldwife.nl 15x bijzonder overnachten in Europa - www.worldwife.nl

Share: