6 tips voor een zomerse bierproeverij

Dat ik een liefhebber ben van speciaal bier is een feit. Vooral in de zomer vind ik het heerlijk om op een warme zomeravond een lekker biertje te drinken. Liefst een biertje wat ik nog niet eerder gedronken heb. Regelmatig organiseer ik in de zomer dan ook mijn eigen bierproeverij. Ik kies dan voor voor lichte, zomerse biertjes. Blond, wit en fruitig zijn favoriet. Heb jij ook zin in een lekker zomers biertje? Dit zijn mijn tips:

#1 Franziskaner Hefe Weissbier

Een witbier leent zich goed om je zomerse bierproeverij te beginnen. Het Duitse Franziskaner Hefe Weissbier is lekker fris en heeft een lichte fruitsmaak (banaan, citrus) met een beetje een zoete en hoppige afdronk. Alcoholpercentage 5%.

#2 Blanche de Namur

Als witbierliefhebber pak ik nog een witbiertje. Blanche de Namur is heerlijk zacht van smaak. Het is een troebel bier met onder andere koriander en sinaasappelaroma. Een echte dorstlesser! Alcoholpercentage 4,5%.

#3 Brugse Zot

Tijd voor een Belgisch blond bier. Ik ben groot fan van Brugse Zot. Het liefst drink ik dit goudblonde bier op een terras in Brugge maar thuis smaakt het ook prima. Bij het brouwen van Brugse Zot zijn 4 verschillende moutsoorten en twee hopsoorten gebruikt en je proeft aroma’s van noten en sinaasappel. Alcoholpercentage 6%

6 tips voor een zomerse bierproeverij - www.worldwife.nl

#4 Luxe Cactus Ale

Luxe Cactus Ale van Lux Brewery uit Eindhoven is en fris, blond bier waar een vleugje cactusvijg aan toe is gevoegd. Samen met wat fruitige hoppen, citroen en limoen zorgt dit ervoor dat exotisch biertje lekker wegdrinkt met warm weer. Alcoholpercentage 6%.

#5 Life’s a Beach

Stel je voor dat je op een paradijselijk strand zit als je dit bier drinkt. Life’s a Beach van Brouwerij Jopen is een lichtvoetige zomerse session IPA boordevol hoparoma’s en fruittonen. Alcoholpercentage 4,5%.

#6 Lowlander American Pale Ale

Mijn favoriet uit dit lijstje is de Lowlander A.P.A. met zijn frisse, tropische smaak. Grapefruit, bloedsinaasappel en framboos zorgen voor een perfecte balans tussen bitter en zuur. Een fijne afsluiter voor een zwoele zomeravond. Alcoholpercentage 4,5%.

Tip: drink voldoende water tussendoor. Het lest de dorst en schoont je smaakpallet.

Wat is jouw favoriete zomerbier?

6 tips voor een zomerse bierproeverij - www.worldwife.nl
Share:

Leave a Comment