Vietnamese saucijzenbroodjes (recept)

De smaak van Vietnam in een saucijzenbroodje. Klinkt goed toch?

Mijn hele leven ben ik al gek op saucijzenbroodjes. Ik eet ze dan ook regelmatig. Als ontbijt, als lunch of als snack tussendoor. Met een brunch (met Pasen of Kerstmis) zijn ze altijd onderdeel van het menu. Meestal koop ik ze bij de bakker, op het station of in de supermarkt. Maar eigenlijk is zelf maken heel eenvoudig. Ik maakte ze regelmatig zelf maar het was het altijd net niet qua smaak. Totdat ik dit recept probeerde. Deze Vietnamese saucijzenbroodjes met een kruidige vulling maak je heel makkelijk zelf met onderstaand recept.

Wat heb je nodig om 10 Vietnamese saucijzenbroodjes te maken?

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1,5 el vissaus
  • 1,5 el suiker
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • 1,5 el koriander, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ei, losgeklopt

Hoe maak je de saucijzenbroodjes?

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt met de vissaus, de suiker, de rode peper, de bosui, de koriander, de knoflook en de helft van het losgeklopt ei. Verdeel het gehaktmengsel in 10 porties en rol er worstjes van. Leg de worstjes op het bladerdeeg en vouw de plakjes dicht. Maak de randen eventueel nat met wat water zodat ze goed op elkaar plakken. Druk de naad goed aan met een vork. Bestrijk de saucijzenbroodjes met de rest van het losgeklopt ei en bak ze in de oven in ± 30 minuten goudbruin.

Je kunt de saucijzenbroodjes ook als mini’s op een feestje of tijdens een brunch serveren. Snij elk broodje dan voor het bakken in drie stukken.

Hou jij wel van Aziatische gerechten? Probeer dan ook eens Thaise pad thai of Thaise tom kha kai te maken.

Dit recept voor Vietnamese saucijzenbroodjes bewaren voor later? Pin het op Pinterest:

Recept voor Vietnamese saucijzenbroodjes

Share: