Een roadtrip door de Duitse Eifel

Hij prijkte al een tijdje op mijn bucket list: de Geierlay Hangbrug. Deze brug is te vinden in Duitsland, in de Eifel om precies te zijn. Vanuit mijn woonplaats is het zo’n drie uur rijden. Wist je trouwens dat het ontzettend leuk is om de toerist in eigen stad uit te hangen? Dat terzijde. Ik vind drie uur rijden om over een hangbrug te lopen een beetje veel dus ging ik op zoek naar leuke plekken in de omgeving. En die vond ik!

Dreimühlen waterval

De eerste stop maken we bij het plaatsje Nohn. We parkeren er de auto om vervolgens via een mooi stukje natuur naar de Dreimühlen waterval te lopen. Doordat het gesteente poreus is groeit er mos onder de stroompjes van de waterval wat ook weer versteent. Dit betekent dat de waterval jaarlijks zo’n 8-10 cm groeit.

dreimuhlen waterval - worldwife.nl

Dauner Maare

De tweede stop maken we in de Vulkaaneifel bij de Dauner Maare. Wist jij dat er in Duitsland kratermeren te vinden zijn? Nou, ikke niet! De Dauner Maare zijn de bekendste en bestaan uit het Schalkenmehrer Maar, het Weinfelder (Toten) Maar en het Gemünder Maar. We maken er een mooie wandeling naar de 11 meter hoge Dronketurm, die we beklimmen voor een prachtig panoramisch uitzicht over de Maare.
dauner maare - worldwife.nl

Teufelsschlucht (Duivelskloof)

We rijden door richting Luxemburg waar we vlak voor de grens wederom bij een prachtig stukje natuur uit komen: de Teufelsschlucht, oftewel de Duivelskloof. De Teufelsschlucht is een rotsachtig gebied met hoge, en soms smalle kloven waar je tussendoor kunt wandelen. De naam Teufelsschlucht is ontstaan doordat men vroeger dacht dat dit fenomeen geen werk van de natuur kon zijn maar dat de duivel er iets mee te maken had. Ook hier is het erg mooi wandelen.
duivelskloof eifel - worldwife.nl

Katzenkopf Bunker

De laatste stop voordat we naar ons hotel rijden is de Katzenkopf bunker waarin het Westwall Museum gevestigd is. De bunker staat op de plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de Westwall stond, ook wel Siegfriedlinie genoemd, die diende als verdediging van de westelijke grens van Duitsland. In het Westwall Museum kom je alles te weten over de geschiedenis van de Katzenkopf bunker en de Westwall.
Katzenkopf bunker - worldwife.nl

We overnachten in het plaatsje Altlay, bij hotel Zur Morschbach waar we genieten van een heerlijke schnitzel en een prachtig uitzicht.

Ook leuk om te rijden: de Burgenstrasse, een roadtrip langs meer dan 70 burchten en kastelen. Deze ‘strasse’ loopt van Mannheim naar Bayreuth en is 770 kilometer lang.

Geierlay hangbrug

Na een prima nachtrust is het tijd om weer eens wat van mijn bucket list af te gaan strepen. Op naar de Geierlay hangbrug! Met zijn 360 meter lengte is dit de langste hangbrug van Duitsland. De brug overspant het Mörsdorfer Bachtal waardoor je mooi wegkijkt als je je angsten overwonnen hebt om de brug op te durven. Bij de Geierlay hangbrug is het ontzettend druk maar het is een geweldige ervaring om over de wiebelende brug te lopen!
geierlay hangbrug duitsland - worldwife.nl

Burg Eltz

Niet zover van de Geierlay hangbrug ligt een prachtige burcht: Burg Eltz. Na het parkeren van de auto is het een mooi stukje wandelen door prachtige natuur voordat we bij de burcht aankomen. In de schatkamer kun je onder andere goud, zilver, porselein en historische wapens bewonderen. We kijken wat rond en genieten van het uitzicht voordat we weer verder gaan.
burg eltz - worldwife.nl

Mayen

We rijden langs de Moezel met zijn schattige dorpjes en maken een lunchstop in het mooie Mayen. Na een korte wandeling door de stad vinden we een restaurantje op het gezellige plein waaraan het prachtige stadhuis gelegen is. Mijn keuzestress maakt het altijd lastig om iets van de kaart te kiezen. Wordt het goulashsoep, flammkuchen of curryworst met brood. Ik kies het laatste en dat bleek een hele goede keuze.
rathaus mayen - worldwife.nl

Burg Satzvey

De laatste stop van onze roadtrip door de Eifel maken we bij een van de mooiste burchten van Duitsland: Burg Satzvey. Als we aan komen gelopen blijkt er een markt te zijn in en om de burcht. Er lopen mensen in klederdracht, er zijn kraampjes met handgemaakte spullen, oude ambachten worden vertoond en er is eten en drinken in overvloed. In het weekend worden er rondleidingen gegeven in de burcht en je kunt er zelfs blijven slapen. Had ik dat maar eerder geweten!
burg satzvey eifel - worldwife.nl

Na twee heerlijke dagen in de Duitse Eifel rijden we terug naar huis. Wat hebben we genoten van een prachtig stukje Duitsland. Zo dicht bij huis en toch helemaal een andere wereld. Een ander Duitse regio waar ik graag nog eens naartoe wil is Rügen, helemaal in het noorden. Saskia van KidsErOpUit schreef een blog vol met tips voor activiteiten en bezienswaardigheden in Rügen in Duitsland.


Wij maakten deze roadtrip met onze eigen auto. Ga jij ook met je eigen auto roadtrippen zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent en bekijk mijn 8 tips om goed voorbereid met de auto op reis te gaan. Een auto huren is natuurlijk ook een optie. Dat kan hier.

Pin dit artikel voor later:
Tijdens een roadtrip door de Duitse Eifel zie je watervallen, kratermeren, burchten, bunkers en nog veel meer | www.worldwife.nlTijdens een roadtrip door de Duitse Eifel zie je watervallen, kratermeren, burchten, bunkers en nog veel meer | www.worldwife.nl

Share: