8 redenen om Antwerpen te bezoeken

Antwerpen leeft!. Ik vind het een van de gezelligste steden van onze Zuiderburen. Daarom geef ik je 8 redenen om Antwerpen te bezoeken.

1. Grote Markt
De Grote Markt vormt het centrum van de stad en is een gezellig plein vol met cafeetjes en restaurants. Op de fontein staat Brabo, die de hand van Druon Antigoon in de Schelde gooit. Volgens de legende is Antwerpen naar deze daad vernoemd (handwerpen).

2. Begijnhof
Er wonen vandaag de dag geen begijntjes meer aan het Begijnhof in Antwerpen maar het is nu een oase van rust midden in de stad. Dwaal door de sfeervolle straatjes die uitkomen bij het Sint Catharinakerkje en de binnentuin met vijver en boomgaard.

3. Rubenshuis
In dit huis woonde, werkte en stierf de schilder Peter Paul Rubens. In de diverse vertrekken bewonder je meubels, kunstvoorwerpen en schilderijen, niet alleen van Rubens maar ook van zijn tijdgenoten. Wandel ook eens door de prachtige renaissancetuin.

4. Vreemdelingenmarkt
Op zaterdag is er op het plein voor de stadsschouwburg de Vreemdelingenmarkt. Op deze markt kun je de hele wereld ruiken en proeven. Tip: proef de vers bereide garnalenkroketjes.

5. Diepe fontein
Geniet van de voorbijgaande mensen en van de Diepe Fontein vanaf de trappen van het Museum voor Schone Kunsten. Elke 20 minuten loopt de fontein der traagheid leeg en weer vol.

6. Wandelpromenade langs de Schelde
Wandel met je lief langs het water, lees een boek op een van de banken of tuur door een verrekijker naar de overkant. Gewoon genieten mag natuurlijk ook!

7. Park Spoor Noord
Sport, speel en ontspan in de (water)speeltuin van het landschapspark Park Spoor Noord, een voormalig verlaten spoorwegterrein. Park Spoor Noord is voor de inwoners van Antwerpen een favoriete plek voor een picknick op mooie dagen.

8.Dageraadplaats

Drink een pint op een van de terrassen aan misschien wel het gezelligste plein van Antwerpen. Vooral ‘s avonds is het hier heerlijk zitten. Duizenden ledlichtjes geven je dan het gevoel onder een sterrenhemel te zitten.

Wat is volgens jou een goede reden om naar Antwerpen te gaan?

Share: