Gratis printable kerstspel: Wie ben ik? – kersteditie

Ga je met kerst op vakantie en zoek je nog een leuk (en gratis) kerstspel om mee te nemen? Deze kerstuitvoering van Wie ben ik? staat garant voor een avondje plezier.

Dit gratis uit te printen Wie ben ik? spel in kerstuitvoering bevat 24 kaarten met bekende karakters uit populaire kerstfilms, geliefde boeken en andere traditionele verhalen.

Het spel is geschikt voor 2 of meer spelers en is echt overal te spelen. Onderweg in de auto naar de wintersport (ideaal om de kinderen stil te houden op de achterbank), in het vliegtuig, op je vakantiebestemming maar ook gewoon thuis bij de kerstboom.

 SHOP JOUW FOUTE KERSTTRUI 👇🏼Foute kersttrui

Wat heb je nodig?

  • Een elastische band voor om het hoofd van elke speler.
  • De kaartjes met de namen van kerstkarakters (zie hieronder) uitgeprint op stevig papier en uitgekipt. Voor extra stevigheid kun je ze lamineren.

free printable Wie ben ik? - kersteditie #gratis

De spelregels

  1. Schud de kaarten en leg ze met de tekst naar beneden in het midden op tafel (of achterbank van de auto etc).
  2. Elke speler pakt een kaart de stopt deze, zonder er zelf op te kijken, achter de elastieken band. Iedereen die meedoet moet kunnen zien wat er op de kaart staat.
  3. De jongste speler mag beginnen met het stellen van één vraag over het kerstkarakter dat op zijn kaart staat. Bijvoorbeeld: Ben ik een man? Speel ik in een film? Heb ik een rode neus? etc. Er mag alleen met ja of nee geantwoord worden. De bedoeling is om met zo min mogelijk vragen te achterhalen welk karakter er op jouw kaart staat.
  4. Wanneer je zeker denkt te weten welk karakter jij op je hoofd hebt mag je dat raden. Is het goed? Dan heb jij deze ronde gewonnen. De anderen gaan net zolang door tot alle figuren geraden zijn. Heb je het fout? Dan mag je geen vraag meer stellen en is de volgende speler aan de beurt.
  5. Je kunt zoveel rondes spelen als je zelf wilt.

DE MOOISTE SCHEURKALENDERS VOOR HET NIEUWE JAARScheurkalender 2021 humor

Mochten er kaarten tussen zitten met karakters die je niet kent dan laat je die gewoon uit het spel. Zijn er karakters die je mist dan kun je de blanco kaarten gebruiken en zelf de naam van het karakter op de kaart schrijven.

Klik hier om je set speelkaarten te downloaden: Wie ben ik? – kersteditie. Sla de pdf op op je computer en print hem uit op stevig papier. Veel speelplezier!

Ook leuk: Worldwife’s Travel Quiz, dé quiz voor reisliefhebbers. Het perfecte cadeau voor de feestdagen maar ook leuk om zelf te houden.

Meer leuke spellen voor kerst vind je hier.

Bewaren voor later? Pin op Pinterest:

Speel het hilarische kerstspel Wie ben ik? #gratis #download #freeprintable #xmas

(Dit gratis kerstspel is alleen bedoeld voor persoonlijk gebruik, niet voor commerciële doeleinden)

Share: